Водитељка Деа Ђурђевић стабилно, ван животне опасности

Агенције
Водитељка Деа Ђурђевић стабилно, ван животне опасности

Тим љекара Војномедицинске академије и Кличничког центра Србије извео је оперативни захват над пацијенткињом Д. Ђ. (28), који је трајао око пет сати.

Како је саопштено из ВМА, прва фаза реплантације завршена је уредно.

Да подсјетимо, до несреће је дошло јутрос код КБЦ-а “Драгиша Мишовић” у Београду и том приликом три особе су повређене. Међу повређенима је била и водитељка ТВ Пинк Деа Ђурђевић.

Пацијенткиња Деа Ђурђевић је, како се наводи, у стабилном стању, свјесна и ван животне опасности.

У саопштењу стоји да треба имати у виду да је у питању веома комплексна операција која захтијева дуг период опоравка, те је након овако тешких повреда екстремитета незахвално предвидети детаље даљег тока лијечења.

Љекари моле за разумијевање, као и за право пацијента на заштиту приватности током дијагностичких испитивања и лијечења у цјелини.

Иначе, операцију је извео хируршки тим љекара Војномедицинске академије и Клиничког центра Србије.

Вођа тима био је академик проф. др Марко Бумбаширевић, а поред њега из Клиничког центра Србије учествовали су и проф. др Чедомир Вучетић, асистент др Томислав Палибрк, др Александар Петровић и инструментарка Недељка Ивановић.

Из Војномедицинске академије у оперативном тиму били су хирург пластичар пуковник проф. др Ненад Степић, васкуларни хирурзи пуковник проф. др Александар Томић и потпуковник доц. др Момир Шарац, ортопедски хирург потпуковник асистент др Радослав Барјактаровић, анестезиолог потпуковник др Зоран Вукић и инструментарка Јелена Перовић, стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана