Тужилаштво терети Шакиру за утају пореза

Срна
Тужилаштво терети Шакиру за утају пореза

Мадрид - Шпанско тужилаштво оптужило је познату колумбијску поп пјевачицу Шакиру за утају пореза након што је утврђено да она по том основу дугује више од 14,5 милиона евра.

Оптужба се односи на период између 2012. и 2014. године када је Шакира живјела у Шпанији, али је своје званично мјесто боравка пријавила на другом мјесту.

Људи који у Шпанији проведу више од шест мјесеци током године сматрају се обавезним да плате порез. Позивајући се на изворе блиске Шакири, Би-Би-Си јавља да је она раније одбацила тврдње да је утајила порез. Тужилаштво тврди да је Шакира у том периоду највећи дио времена проводила у Шпанији са својим партнером фудбалером "Барселона" Жераром Пикеом, а само је послом одлазила у иностранство. Шакира, чије се богатство процјењује на више од 200 милиона долара, јавно се изјаснила 2015. године да је Шпанија њено мјесто боравка. Званичници у Шпанији траже неплаћени порез од њеног глобалног прихода, не само оног који је остварила у Шпанији. Суд у Мадриду ће сада одлучити да ли има довољно доказа да се Шакира изведе пред суд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана