Трпила сам његово сексуално злостављање”

Агенције
Трпила сам његово сексуално злостављање”

Краљица попа Мадона нашла се на листи жена које су пријавиле да их је сексуално злостављао филмски продуцент Харви Вајнстин.

Она је недавно у интервјуу за магазин “Њујорк тајмс” открила да је Вајнстин са њом прешао границу када је његова бивша компанија радила са њом на дистрибуцији документарног филма из 1991. “Истина или изазов”.

Мадона је била свјесна Вајнстиновог предаторског понашања у то вријеме, али је рекла да је то било нешто што су људи једноставно “трпјели”.

Трпјела је његове испаде јер је, како каже, био превише моћан у Холивуду.

“Харви је прелазио границе, кад смо радили заједно, био је невјероватно сексуалан, жељан флерта. Тада је био ожењен, а ја уопште нисам била заинтересована. Била сам свјесна да то ради са бројним женама у том послу. Сви смо увијек мислили да Харви то може да ради јер је моћан, успешан, филмови му одлично пролазе и сви са њим желе да раде, па то морају да трпе”, открила је пјевачица.

Арналдо Магнани Вајнстинова каријера нагло се срушила у октобру 2017. године, након што је глумица Ешли Џад изјавила да ју је продуцент сексуално малтретирао у хотелу прије више од двије деценије.

Убрзо након тога, више од седамдесет познатих жена оптужило га је за злоупотребу моћи и сексуално злостављање, укључујући чак и силовање.

Иначе, амерички продуцент и његов адвокатски тим успјели су да се нагоде са женама које су га оптужиле за сексуално злостављање. Постигнут је договор на основу кога ће Вајнстин морати да исплати 44 милиона долара.

30 милиона долара добиће жене које су га оптужиле за узнемиравање, а чак 14 милиона Харви ће морати да исплати за судске трошкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана