Србачка манекенка Бојана Лазић осваја модно тржиште Индије

Дејан Јовичић
Србачка манекенка Бојана Лазић осваја модно тржиште Индије

Србац - Након успјешне манекенске каријере у БиХ, Српчанка Бојана Лазић пробила се и на индијско модно тржиште, гдје у вишемилионском граду Мумбају већ два мјесеца ради фото-сесије и снима рекламе за индијске телевизијске куће.

Лазићева је остварила овај ангажман преко матичне агенције “З модел манагемент”, која сарађује са неколико модних агенција из Индије.

И поред бројних дјевојака из цијелог свијета које се налазе на кастинзима, млада Српчанка је на домаћине оставила снажан утисак јер подједнако добро изгледа у савременим модним варијантама, али и у индијским ношњама.

- Највише фотографисања се ради управо за њихову традиционалну одјећу, тако да је за мене било изазовно видјети како уживо изгледа и сазнати у којим се приликама носи. У току фотографисања промијеним од 30 до 50 комбинација, што је јако заморно и захтјевно. Радни дан почиње већ у осам часова припремом шминке и фризуре, а са краћим паузама зна потрајати и до вечерњих часова - рекла је Лазићева.

Додала је и то да на кастинзима буду присутне стотине модела, а само изабрани учествују у снимањима и фотографисањима.

- Индијско тржиште је отворено за свакога иако се доста разликује од европске модне сцене. Није потребно да манекенка буде јако мршава као модел. Више се траже облине и природан изглед, као и тамнија коса и свјетлији тен. Цијене женствен изглед - казала је Лазићева.

Иако су јој одувијек били занимљиви индијска култура и обичаји, због напорног рада нема довољно времена да упозна ову земљу на прави начин, али је стекла неколико пријатеља и добила прилику да упозна барем дио њихове традиције и начина живота.

- Индија је занимљива земља. Мој први утисак је био као да сам дошла на другу планету. Живот је убрзан, нарочито у Мумбају, у којем живе 22 милиона људи и у којем су гужве огромне, па вожња од неколико километара потраје и до сат-два. Првих неколико дана било ми је тешко да се снађем у тој гужви, али сада сам се већ навикла - навела је Лазићева.

Истиче да су готово сви људи са којима је била у контакту јако љубазни и увијек спремни да помогну и додаје да обожавају игру и плес. Посебан утисак на њу оставио је индијски празник Холи, познат и као фестивал боја којим се обиљежава тријумфална побједа над зимом.

- То је најпознатији индијски празник и његова главна обиљежја су љубав, срећа, задовољство, склад и мир, као универзални принципи на које нико нема “ауторска права”. Широм Индије, у вечери пуног мјесеца, уочи празника Холи, пале се ломаче како би у њима изгорјело зло. На дан фестивала људи се међусобно залијевају бојом, плешу, славе, веселе се и исказују добродошлицу прољећу. За мене је то било незаборавно искуство - нагласила је Лазићева.

Титуле

Лазићева је прошле године као представница БиХ учествовала на свјетском такмичењу за мис туризма, које је одржано од 13. до 28. септембра у кинеском Ханџонгу и освојила титулу мис шарма. Прије пет година освојила је титулу друге пратиље на финалном Избору мис планете Земље БиХ, а на Избору за мис БиХ 2011. године стигла је до суперфинала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана