Шарлиз примијетили у банци, Натали у пицерији

Глас Српске
Шарлиз примијетили у банци, Натали у пицерији

Многе данашње филмске звијезде уопште нису планирале да ће их животни пут одвести у глумачке воде. Чарли Ханам је случајно откривен у једној продавници обуће у Великој Британији, Розарио Досон су филмски агенти примијетили док је стајала на степеницама своје зграде, Криса Прета је један режисер запазио док је конобарисао на Мауију, док је Зек Ефрон на наговор наставника почео да иде на аудиције. Сличан случај је и са Натали Портман, која по свему судећи дјелује узвишено чак и када једе пицу.

- Након часова плеса отишла сам у пицерију заједно са мајком. Било ми је десет година - присјетила се позната глумица тренутка када су јој у пицерији на Лонг Ајленду пришли агенти “Ревлона”.

Била је како каже узбуђена.

Ипак добитница “Оскара” је схватила да је не интересују људи који је суде по изгледу и тражила је да је споје са филмским агентима. Ештон Кучер није планирао да оствари каријеру на филму и у ствари је похађао колеџ инжињеринга на Универзитету Ајова када га је у једном бару примијетио агент за модне куће. Агент га је наговорио да се пријави на такмичење у манекенству, што је Кучер прихватио. Испоставило се да је то била добра одлука, јер је побиједио, након чега је почео добијати понуде на филму и телевизији као и улогу у серији “Седамдесете”, која је била преломна за његов филмски успјех. Хејли Џоел Осмент је живи доказ да се било шта може десити у “Икеи”, укључујући и покретање успјешне каријере дјечјег глумца.

- Био сам у “Икеи” у Бурбанку и тамо је био сто за кастинг иза којег су сједиле двије жене које су сликале сву дјецу која су улазила у продавницу - присјетио се познати глумац својих почетака.

Послије није уопште размишљао о томе, али једног дана је услиједио позив да глуми у реклами за компанију “Пица хат”. Затим је са њим контактирао режисер филма “Форест Гамп” и убрзо се нашао у соби са режисером Робертом Земекисом и Томом Хенксом на читању сценарија. Након тога је све кренуло узлазном путањом.

Звучи као нека филмска сцена, али један тренутак у банци у Лос Анђелесу помогао је Шарлиз Терон да преокрене свој живот. Глумица из Јужноафричке Републике се са својих 18 година нашла се у Калифорнији у потрази за послом и добила прилику да у једној банци упадне у филмски свијет.

- Покушавала сам да уновчим мој посљедњи чек у банци, али ми га службеник није хтио исплатити, јер је био издат у Њујорку. Знала сам ако не наплатим тај чек да нећу имати гдје да спавам ту ноћ и зато сам ушла у свађу са службеником - говорила је Шарлиз о својим почецима за “Опра магазин”.

На срећу у реду у банци је стајао ловац на таленте Џон Крозби, који јој је понудио помоћ и дао јој своју визит-карту, што је касније звијезди филма “Побјесњели Макс” доста користило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана