Ријана постала веома успјешна пословна жена

Глас Српске
Ријана постала веома успјешна пословна жена

Удружујући снаге са луксузним конгломератом “Луј Витон” да би покренула “Фенти”, Ријана је постала прва црна жена и мелескиња која води луксузни модни бренд.

- Користила сам себе као мјузу. Дизајнирала сам тренерке са бисерима и мушкасте џинс јакне са корсетом. Осјећам да живимо у свијету гдје људи прихватају сваки дио себе - рекла је позната пјевачица након представљања своје луксузне модне линије ове седмице.

Одрастајући на острву Барбадос млада Робин Ријана Фенти није си могла приуштити луксузне ствари као што су “диор” и “версаће”. Умјесто тога читаву школску годину је штедјела новац да би се себи купила пар “тимберлејк” чизама од 100 долара, које су за њу биле као “Диорове” чизме. Унутар породичног дома разноликост је било оно што је млада Ријана гледала. Отац јој је био полуцрнац, полубијелац, а мајка црнкиња из Јужне Америке. За њу су људи различитих црта лица и боје коже били сасвим нормална појава. То је и један разлога зашто њена мејкап линија “фенти бјути про” долази у више од 50 различитих нијанси и са прихватљивом цијеном, која није била резултат маркетиншких трикова већ примјена знања које је годинама стекла. Све ово је помогло Ријани да стекне велико богатство, које је магазин “Форбс” процијенио на 210 милиона долара. Љепотица са Барбадоса се нашла на “Форбсовој” листи најбоље плаћених пјевачица свијета и магазин јој је дао додатну оцјену 10, коју иначе даје познатим личностима које нису рођене богате и са привилегијама већ су сопственим снагама остварили успјех. Ово се сигурно односи на Ријану, која је највећи дио свог богатства остварила на музичким турнејама. Од када је са својих 17 година објавила свој први албум “Музика сунца” зарадила је 40 милиона долара на турнеји “Посљедња дјевојка на земљи” из 2010, затим 90 милиона на турнеји “Гласно” из 2011. и више од 140 милиона 2013. године на турнеји “Дијаманти”'. Иако није издавала музику или имала турнеју од свог “Анти” албума из 2016, она наставља да зарађује око 70 милиона долара годишње на основу продаје старих пјесама и лиценци за њихово пуштање. На све ово може се додати и њен успјех са козметичком линијом “Фенти бјути” , која је само у првих 40 дана покретања зарадила 100 милиона долара. Ово је нарочито импресивно, с обзиром на то да линија не садржи име по којем је постала позната, као што раде Кајли Џенер са линијом “Кајли козметикс” и њена сестра Ким Кардашијан “ККВ бјути”.

- Раније сам се плашила да уђем у сав тај свијет мејкапа познатих, јер је то тржиште постало толико засићено да су се лични брендови “разводнили”. Користила сам своје презиме Фенти да се не би чула ријеч Ријана сваки пут кад видите нешто што сам створила. Тако је Ријана, личност, остала у музици, али сви остали брендови се зову “фенти” - казала је Ријана.

Све што она ради доказује да изградња бизниса на основу разноликости није само исправна већ и паметна ствар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана