Продата Посрнула Мадона и вратила се кући

Агенције
Продата Посрнула Мадона и вратила се кући

Портрет "Посрнула Мадона" из култне серије "Ало, ало" продат је за 15.000 фунти на аукцији, а купац је из Нувиона у Француској, гдје се серија наводно и одигравала. "Посрнула Мадона са великим сикама" умејтника Ван Кломпа, а која је трајала између 1982. и 1992. године.

Слика је претходно продата 2007. године за 4.000 фунти приватном купцу. Енди Стив, који је продао слику на аукцији, рекао је да је најновији купац из Нувиона у Француској, гдје се серија наводно и одиграла, тако да слика "одлази кући", пренио је ББЦ на српском.

Непроцијењиво и неодољиво ремек-дјело је било приказано у готово свакој епизоди омиљеног ситкома. Крадено и враћено толико пута, умјетничко дјело су Французи у хиљадама епизода скривали на најразличитијим мјестима - међу кобасицама, у панталонама, али и иза позлаћеног рама који је био поклон Адолфу Хитлеру.

Слика се сматра важним дјелом британске ситком историје, а само је једна од неколико копија које су преживјеле свих девет сезона серије. Серија се наводно одиграва у једном кафићу у Нувиону у Француској током Другог свјетског рата. "Ало, ало" се на духовит начин бави Гестапоом, Француским покретом отпора, али и Британацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана