Принц Хари најпопуларнији члан краљевске породице

Глас Српске
Принц Хари најпопуларнији члан краљевске породице

Разним анкетама често се покушава установити ко је најпопуларнији члан британске краљевске породице, а на врху тог пописа налазе се добро позната имена.

Меган Маркл, Кејт Мидлтон, принц Џорџ и принцеза Шарлот доминирају медијским насловима, али ситуација је мало другачија у стварности.

Резултати анкета, које приказују проценат популарности сваког члана породице, показали су да је најпопуларнији члан краљевске породице принц Хари.

Према резултатима анкете компаније “Југов”, у којој је учествовало 3.600 Британаца, чак 77 одсто испитаника одабрало је Харија за најсимпатичнијег, док је краљица Елизабета на другом мјесту са 74 одсто. Краљица је прво мјесто на листи популарности држала све до ове године, док вођство није преузео принц Хари.

Наиме, у спроведеном истраживању само је седам одсто испитаника имало негативно мишљење о принцу Харију.

Иако има велики број обожавалаца у свим старосним групама, емотивног, веселог, спонтаног и непосредног Харија највише воле дјеца, која му се бацају у загрљај чим га угледају.

Многи се слажу да је све наведене квалитете наслиједио од своје мајке, покојне принцезе Дајане, која би сигурно била поносна на његов хуманитарни ангажман и невјероватну повезаност остварену са штићеницима удружења којима је принц покровитељ.

Принц Вилијам се налази на трећем мјесту по популарности, са 73 одсто позитивних гласова.

Иако се очекивало да ће Меган Маркл бити на самом врху листе, мјесто јој је преотела Кејт Мидлтон, која се налази на четвртом мјесту са 64 одсто гласова. Пензионисани принц Филип се налази на петом мјесту, са 56 одсто гласова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана