Принц Чарлс мијења име када преузме титулу краља?

Агенције
Принц Чарлс мијења име када преузме титулу краља?

Врло је могуће да принц Чарлс преузме једно од слиједећих имена: Филип, Артур или Џорџ. То није увијек пракса, али није ни неуобичајено, каже портпарол краљевске породице Дики Арбајтер

Када једног дана принц Чарл (69) преузме титулу владара британске краљевске породице од своје мајке краљице Елизабете (92) вјероватно ће, попут својих претходника, да промјени име.


Принц Чарлс свој ред за трон британске монархије чека већ више од шездесет година, па је тиме постао једини члан краљевске породице који је толико дуго чекао на круну.

Када напокон дође на ред, постоји могућност да ће да промјени име. Врло је могуће да принц Чарлс преузме једно од слиједећих имена: Филип, Артур или Џорџ.

То није увек пракса, али није ни неуобичајено, каже портпарол краљевске породице Дики Арбајтер. Он додаје да је деда принца Чарлса, принц Алберт, приликом преузимања круне узео четврто име и постао краљ Џорџ VI. Међутим, он није једини. Постоји још примjера краљева који су се преименовали током крунисања.

Претпоставка је да ће принц Чарлс, једног дана када постане краљ, да изабере име Џорџ, како би одао почаст свом деди. Уколико се то догоди, тада ће му име бити краљ Џорџ VII.

Са друге стране, може да остане при свом имену, па би онда био крунисан као Чарлс III. Ако узме име Филип, то ће бити први такав случај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана