Poznata pjevačica napala Dikaprija

Agencije
Poznata pjevačica napala Dikaprija

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio poznat je kao veliki ljubitelj i borac za zaštitu životinja, a posljednjih nekoliko godina aktivno se bavi organizovanjem akcija na zaštiti ugroženih vrsta.

Tako je bilo i nedavno, kada je Dikaprio pokrenuo akciju kojom bi bila zaustavljena zastrašujuća praksa ubijanja ajkula kojima se za potrebe prehrambene industrije odsijecaju peraja.

Dikaprio je na svom "Instagram" profilu objavio fotografiju na kojoj se vide odsječena peraja ajkula, a cijela fotografija propraćena je tekstom u kojem se glumac obraća svojim fanovima i koje takođe poziva da se aktivno uključe u borbu protiv ove veoma rasprostranjene navike u svijetu.

Ali, jednoj osobi je jako zasmetala Leonardova objava, pa je uslijedio i oštar komentar na pomenutu fotografiju.

- Nadam se da si tamo i da si ti taj koji je ovo uslikao. Nadam se da ti nisi taj koji ubija ajkule - napisala je problematična pjevačica Lindzi Lohan, ne shvatajući u potpunosti Dikaprijevu objavu.

Ubrzo su uslijedili brojni komentari Dikaprijevih fanova koji su se naprosto okomili na poznatu pjevačicu koja očigledno nije bila svjesna onoga što je glumac želio da poruči.

Leonardo Dikaprio je posljednjih godina jedan od najvećih donatora za zaštitu ugroženih vrsta životinja, a nedavno je snimio i dokumentarac koji se bavi klimatskim promjenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana