O njenoj ljubavi s golmanom iz Foče priča cijeli svijet!

Alo.rs
O njenoj ljubavi s golmanom iz Foče priča cijeli svijet!

Siraba Dembele koja je udata za srpskog golmana Igora Pavlovića danas protiv Rusije igra u finalu EP i ima šansu da pokori Stari kontinent.

Dovedi Srbina i bićeš prvak. Siraba Dembele (32) očigledno zna za tu nama omiljenu izreku, pa je dovela Srbina u svoj život. Zato joj je nadomak ruku evropska kruna, dosad neosvojena.

Slavna francuska rukometašica od ljetos je gospođa Pavlović, poslije udaje za Igora, bivšeg fudbalskog golmana rođenog u Foči prije 36 godina. Siraba je s reprezentacijom svjetska šampionka iz 2017. (uz dva srebra, 2009. i 2011), aktuelna je i olimpijska vicešampionka (2016), ima i bronzu s EP (2016), ali nikad nije pokorila Evropu. Ta prilika pruža joj se ove nedjelje u Parizu (17.30), gdje će kao kapiten povesti saigračice u finalnu bitku protiv Ruskinja, piše Alo.rs.

 Siraba Dembele Pavlović je bila strijelac na svakom meču tekućeg EP u Francuskoj (ukupno 16 golova), osim protiv - Srbije. Četiri puta je uputila šut prema golu Marije Čolić (ili Marine Pantić) i svaki put je promašila. Slučajno? Teško, ipak je ona srpska snajka.

Igor Pavlović, nekadašnji golman pljevaljskog Rudara i nekoliko makedonskih timova, i Siraba Dembele upoznali su se u Skoplju. On je branio mrežu Vardara, a ona jurišala po lijevom krilu istoimenog rukometnog kluba.

 Pavlović je navijač Crvene zvezde i Novaka Đokovića, koga je i uživo bodrio na Rolan Garosu. Nerijetko je i na stadionu „Velodrom” u Marselju, udaljenom od Tulona 80 kilometara. Igor je već dovodio izabranicu svog srca u Srbiju (Beograd, Novi Sad), vodio ju je i na snježni Durmitor, ljetovali su u Budvi, na Svetom Stefanu, o čemu svjedoče fotografije na društvenim mrežama.

 Četvorogodišnju ljubav ljetos su krunisali brakom u Dreu, njenom rodnom gradu u Francuskoj. Žive na Azurnoj obali, u Tulonu, za koji sada igra ova izuzetna rukometašica (805 golova za državni tim), ovjenčana i brojnim klupskim trofejima, kao i nacionalnim ordenom za zasluge, koji je dobila 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana