Незаборавно пријатељство Мише Јанкетића са Томом Здравковићем: Обишли смо све кафане

blic.rs
Незаборавно пријатељство Мише Јанкетића са Томом Здравковићем: Обишли смо све кафане

Вијест да је глумац Михаило Миша Јанкетић преминуо растужила је многе који су га вољели, поштовали и сарађивали са њим.

Легендарни глумац имао је велику породицу, као и огроман круг пријатеља. Био је боем за живота, па се лако разумио и здружио са покојним пјевачем Томом Здравковићем.

"Тома Здравковић и ја смо се случајно упознали негде у Црној Гори, били смо на некој промоцији и онда смо, склони неким пороцима, били упућени један на другог. Па смо причали и ту се створило невероватно пријатељство. Он је због мене долазио у позориште, али под условом да за мојим столом у 'Бојану Ступици', нашем клубу, седимо само он и ја. А ја сам га подсетио и он се сетио да смо се давно упознали преко пута данашње 'Прешернове клети', на потпуно другој страни, бивши Атеље. Ту је била градска кафана у згради Синдиката и ту је певао Тома Здравковић у белом оделу са црном свиленом кошуљом. Савршен уметник, боем", рекао је глумац тада, а преноси Блиц.

Ево како је описао сусрете и дружење са пјевачем.

"Сваки пут смо загинули, по дане и ноћи. И ту се створило једно прелепо пријатељство. Једном смо од Алексинца, од Дома културе, где смо наступали, до 'Липовог лада' у Београду путовали два дана и две ноћи."

Миша је тада на питање да ли су прескочили неки локал рекао:

"Не, не. То су локали са финим ноћним дамама и музиком. У свим тим локалима је он певао, ја говорио љубавну поезију на његово опште чуђење како је могуће и онда ме је прозвао Бабарога. 'Ти си Бабарога', јер кад је неког много поштовао и много волео, он му је давао име Бабарога. И мене је Тома звао Бабарога. Знали смо да седимо по читаву ноћ у 'Ступици'. Он се мени не јави да ће да дође, волео је позориште, дође изненада па онда прича приче из његовог чудног детињства. Оне су ми и дан-данас остале."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана