Neon ludilo i kalifornijsko sunce inspiracija dizajnerima

Agencije
Neon ludilo i kalifornijsko sunce inspiracija dizajnerima

Postoji nekoliko trendova za proljećnu sezonu, ali modni stručnjaci su tu da ukažu na te koje će vam istinski preobratiti svakodnevno odijevanje u narednim mjesecima.

Nastavite da čitate stajling prijedloge koji će vam osvježiti garderober, kao što su stari komadi koje ćete htjeti ponovo da isprobate i nove investicije kojima nećete moći da odolite. Direktorka za kupovinu Net-a-Porter portala Elizabeth von der Goltz na temu proljećnih trendova rekla je sljedeće: “Najveći trend koji smo uočili iz proljećno/ljetnih kolekcija jeste ideja “prave žene”. Dobrodošao je povratak ženstvenosti, osnaživanja i želje da se osjećamo udobno i samouvjereno, kao i da se prevashodno oblačimo za sebe”.

 

 

Bež

Ležerna elegancija u fokusu je možda i glavnog proljećnog trenda - bež boje. Bez obzira na cjelokupan izgled, bež djeluje sofisticirano, zrelo i skupocjeno. Bilo da pričamo o bež mantilu za rane proljećne dane ili predimenzioniranoj bež suknji na plisae, koja će biti glavna tačka stajlinga, nećete pogriješiti.

 

Mašne u prvom planu

Dok je ovaj detalj dugo bio odbačen kao “djetinjast” aksesoar, mašne su danas izraz kreativnosti i zabave. Na pistama su se pokazala u velikim i malim formama, u kosi, na torbama i na bluzama. Nemojte da se plašite jakih boja i zanimljivih materijala zato što su mašne stilski dodatak za vedrije dane.

 

Neon ludilo

Jednom modni faux pas, neon boja danas je prikaz hrabrog odijevanja. Pod uticajem futurističkog oblačenja, neon boje se mogu inkorporirati putem elegantnih bluza, dobro krojenih pantalona ili neon rolki ispod sofisticiranog sakoa za svaki dan. Za šta god da se opredijelite, komadom u neon boji odmah ćete se istaći i biti u trendu.

 

Kalifornijsko sunce

Ove sezone, athleisure vuče inspiraciju sa kalifornijskih plaža. Skejt i surfovanje podstaklo je bezbroj dizajnera da kreiraju kolekcije koje u fokusu imaju biciklistički šorc, kupaće kostime, bermude i krop topove.

 

Ako niste raspoloženi za full sports look, uvijek se možete opredijeliti za jedan komad koji ćete kombinovati sa formalnijom garderobom, kreirajući stajling koji je jednako prikladan za posao, ali i za večernji izlazak.

 

Što veće, to bolje

Upečatljive aksesoare ne treba izbjegavati ove sezone. Bilo da su u pitanju ekstravagantni rajfovi, predimenzionirane minđuše ili ogromne torbe, jedan XXL komad dovoljan je da unaprijedi svaki autfit. U slučaju da ste minimalista, probajte komad nakita koji će svakom jednostavnom stajlingu dodati high fashion notu.

 

Kombinezon za svaki dan

Utilitarističko oblačenje postalo je komforan i praktičan trend za predstojeću sezonu. Takozvani “ boiler suits” kombinezoni mogu biti širi ili uži, sa pojasom ili bez, a mogu se nositi uz štikle, sandale ili čizme. Lako se kombinuju i predstavljaju jednostavan pristup trendi oblačenju.

 

Pastelna paleta

U skladu sa toplijim danima, pastelne boje opet su u fokusu.

Dok je i jedan detalj u pastelnoj nijansi dovoljno da osvježi bilo koji autfit, pun pogodak se postiže ukoliko kombinujete full pastelni look.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana