Неон лудило и калифорнијско сунце инспирација дизајнерима

Агенције
Неон лудило и калифорнијско сунце инспирација дизајнерима

Постоји неколико трендова за прољећну сезону, али модни стручњаци су ту да укажу на те које ће вам истински преобратити свакодневно одијевање у наредним мјесецима.

Наставите да читате стајлинг приједлоге који ће вам освјежити гардеробер, као што су стари комади које ћете хтјети поново да испробате и нове инвестиције којима нећете моћи да одолите. Директорка за куповину Нет-а-Портер портала Елизабетх вон дер Голтз на тему прољећних трендова рекла је сљедеће: “Највећи тренд који смо уочили из прољећно/љетних колекција јесте идеја “праве жене”. Добродошао је повратак женствености, оснаживања и жеље да се осјећамо удобно и самоувјерено, као и да се превасходно облачимо за себе”.

 

 

Беж

Лежерна елеганција у фокусу је можда и главног прољећног тренда - беж боје. Без обзира на цјелокупан изглед, беж дјелује софистицирано, зрело и скупоцјено. Било да причамо о беж мантилу за ране прољећне дане или предимензионираној беж сукњи на плисае, која ће бити главна тачка стајлинга, нећете погријешити.

 

Машне у првом плану

Док је овај детаљ дуго био одбачен као “дјетињаст” аксесоар, машне су данас израз креативности и забаве. На пистама су се показала у великим и малим формама, у коси, на торбама и на блузама. Немојте да се плашите јаких боја и занимљивих материјала зато што су машне стилски додатак за ведрије дане.

 

Неон лудило

Једном модни faux pas, неон боја данас је приказ храброг одијевања. Под утицајем футуристичког облачења, неон боје се могу инкорпорирати путем елегантних блуза, добро кројених панталона или неон ролки испод софистицираног сакоа за сваки дан. За шта год да се опредијелите, комадом у неон боји одмах ћете се истаћи и бити у тренду.

 

Калифорнијско сунце

Ове сезоне, атхлеисуре вуче инспирацију са калифорнијских плажа. Скејт и сурфовање подстакло је безброј дизајнера да креирају колекције које у фокусу имају бициклистички шорц, купаће костиме, бермуде и кроп топове.

 

Ако нисте расположени за фулл спортс лоок, увијек се можете опредијелити за један комад који ћете комбиновати са формалнијом гардеробом, креирајући стајлинг који је једнако прикладан за посао, али и за вечерњи излазак.

 

Што веће, то боље

Упечатљиве аксесоаре не треба избјегавати ове сезоне. Било да су у питању екстравагантни рајфови, предимензиониране минђуше или огромне торбе, један XXL комад довољан је да унаприједи сваки аутфит. У случају да сте минималиста, пробајте комад накита који ће сваком једноставном стајлингу додати high fashion ноту.

 

Комбинезон за сваки дан

Утилитаристичко облачење постало је комфоран и практичан тренд за предстојећу сезону. Такозвани “ boiler suits” комбинезони могу бити шири или ужи, са појасом или без, а могу се носити уз штикле, сандале или чизме. Лако се комбинују и представљају једноставан приступ тренди облачењу.

 

Пастелна палета

У складу са топлијим данима, пастелне боје опет су у фокусу.

Док је и један детаљ у пастелној нијанси довољно да освјежи било који аутфит, пун погодак се постиже уколико комбинујете full пастелни look.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана