Криста Бел поново у Београду

Агенције
Криста Бел поново у Београду

Звијезда посљедње сезоне “Твин пикса”, серијала у коме је тумачила лик допадљиве ФБИ агенткиње Теми Престон, заносна глумица и музичарка Криста Бел, наступиће 2. априла у Београду.

Престонова у Београд долази у оквиру свјетске турнеје којом промовише нови албум “Feels like love”.

Криста Бел и њен бенд први пут су гостовали у Београду крајем 2017. године, у оквиру Паралел фестивала, у распродатом и препуном Културном центру Град.

Пред београдском публиком, “мистична сирена”, како је страни медији често описују, премијерно ће извести пјесме са свог новог, четвртог студијског албума, који ће свјетлост дана угледати управо почетком априла.

Када је ријеч о музичком правцу који се може очекивати на концерту, Криста Бел је краљица еклектике у којој се паралелно преплићу њу вејв, пост панк и дарк диско, а чији је музички укус формиран на најбољим утицајима Кејва, Баухуаса и Боувија,  којима неријетко одаје почаст и обрадама њихових пјесама, које воли да изводи и уживо.

Истовремено, у музици Кристе Бел и њених сарадника осјећа се и мистичнији утицај Массиве Аттацка, ПЈ Харвеџ и Портисхеада.

Критика њу и њене наступе тумачи као персонификацију “дрими попа”, и како поједини критичари наводе, “отјелотворењем Линчовог надреализма”. Критичар часописа НМЕ описује наступе Кристе Бел “као да Лана дел Реј пјева пјесме Сержа Генсбура”. А они који су присуствовали њеном првом гостовању у Београду, додали би да су њени наступи на пола пута између концерта и узбудљивог перформанса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана