Крис Браун иде у затвор због мајмуна

Агенције
Крис Браун иде у затвор због мајмуна

Популарном пјевачу Крису Брауну пријети шест мјесеци затвора јер је илегално посједовао мајмуна капуцина. Пјевач је на друштвеним мрежама, гдје га прати више од 49 милиона људи, објављивао фотографије и снимке мајмуна Фијијиа.

Убрзо је за то сазнала и агенција за заштиту животиња, па су му одузели мајмуна, а све информације потврдили су и у Одјељењу јавног тужиоца у Лос Анђелесу.

Одјељење за рибу и дивљач у Калифорнији тврди да је мајмун био у дому пјевача свега неколико мјесеци. Почетком прошле године истраживали су пјевачеву кућу. Он тада уопште није био код куће, али пронашли су мајмуна.

- Могао би добити шест мјесеци затвора јер није поштовао закон. Власти су сазнале да никад није имао дозволу и претражиле његов дом у Лос Анђелесу.  Браун је избјегао преметачину своје виле јер је предао мајмуна - рекао је један од запослених у Одјељењу јавног тужиоца.

Суђење због илегалног посједовања заштићене врсте мајмуна одржаће се у фебруару, а ако га прогласе кривим, Браун би могао добити и до шест мјесеци затвора. Иначе, капуцини су једни од најинтелигентнијих мајмуна и често се користе у филмској индустрији.

Браун је већ имао проблема са законом. Физички се обрачунао с тадашњом дјевојком, пјевачицом Ријаном, јер је сазнала да ју је преварио.

- Јако се наљутила. Гурали смо се, она ме ударила, а ја сам је угризао за руку. Тако је почело - испричао је Браун својевремено.

Тада је био осуђен на шест мјесеци друштвено корисног рада, добио је пет година условне казне и забрану приласка пјевачици. Ипак, како његове друге дјевојке тврде, није само према Ријани био насилан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана