Још једна узбудљива година за филмољупце

Глас Српске
Још једна узбудљива година за филмољупце

И ова година обећава када су у питању филмови. Зато нестрпљиво чекамо да видимо да ли ће оправдати очекивања. Међу њима су свакако наставак “Осветника”, нови филм Квентина Тарантина “Било једном у Холивуду”, о којем се доста писало током прошле године, али и многи други.

Представљамо вам листу филмова који нас чекају ове године коју је припремио “Индипендент”.

Први ће стићи “Стакло”. Овај филм, који је окарактерисан као мистерија, драма и научна фантастика, пред камерама је окупио Бруса Вилиса, Семјуела Л. Џексона и Џејмса Мекавоја. Америчка премијера заказана је за 18. јануар.

Одмах за њим стиже “Разарач”, у којем главне улоге тумаче Никол Кидман, Тоби Кебел и Татјана Масени. Радња филма прати полицијског детектива који се поново повезује са људима са тајног задатка из далеке прошлости како би постигли мир. “Капетан Марвел” ће се у кинима широм свијета појавити већ 8. марта. Керол Данверс постала је једна од најмоћнијих хероина када је стала у одбрану Земље, која је дошла у опасност нашавши се усред рата двију раса ванземаљаца. У овом филму, између осталих, глуме, Бри Ларсон, Семјуел Л. Џексон и Џуд Лоу.

Студио “Марвел” избацио је крајем децембра 2018. први трејлер за четврти филм о Осветницима, “Ендгејм”, у којем видимо Тонија Старка како нестаје у свемиру, док његове колеге Капетан Америка и Црна удовица покушавају да смисле начин да га спасу. У САД ће премијерно бити приказан 26. априла.

Четврти наставак култног филма “Годзила” прати истраживања агенције “Монарх” и њене чланове који се суочавају с опаком животињом. Улоге тумаче Мили Боб Браун и Сали Хопкинс, а премијера у САД је заказана за 31. мај. Сљедећи је “Икс људи: Мрачни Феникс”, у којем Џин Греј почиње да открива своје невјероватне моћи које је полако вуку на мрачну страну. Сада Икс људи морају да одлуче да ли је важнији живот њиховог члана тима или свих осталих људи на планети. Премијера у САД је заказана за 7. јун. “Дизни” воли римејкове, па једва чекамо да видимо како изгледа нови филм “Краљ лавова”, чија је премијера у САД заказана за 19. јул.

Само неколико дана касније, тачније 26. јула, заказана је премијера новог филма Квентина Тарантина “Било једном у Холивуду”. У главним улогама гледаћемо Леонарда Дикаприја, Бреда Пита и Маргот Роби. Овог пута Квентин ће нам испричати причу о чувеном убици Чарлсу Менсону.

Чувени хорор “То” прије двије године добио је свој римејк, а у 2019. години имамо прилику да гледамо наставак из 2017. године. Главну улогу тумачи Бил Скарсгард, а премијера у САД је 6. септембра.

Пред сам крај године нам стиже и “Џокер”, а премијера филма у којем главну улогу има Бетменов непријатељ и један од најпознатијих зликоваца - Џокер заказана је за 4. октобар. Главну улогу тумачи Хоакин Финикс. Осим њега, у филму играју и Роберт де Ниро и Зази Битс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана