Јанковићева продаје замак у Санта Феу

Агенције
Јанковићева продаје замак у Санта Феу

Санта Фе - Српска тенисерка Јелена Јанковић одлучила је да прода ексклузивну вилу вриједну 13,5 милиона долара која се налази у монденском љетовалишту Санта Фе.

Луксузни дом, који се налази надомак Сан Дијега, Јанковићева је градила из темеља и завршила прије девет година, али је сада одлучила да га прода, јер је нагласила да је превелик за њене тренутне потребе. Вила има око 2.000 квадрата на три нивоа, дизајнирао ју је Марк Радфорд, а у њеном саставу су тениски терен, као и базен. У склопу куће налази се и биоскоп, соба за билијар, пет камина и подземна гаража за 12 возила. Кућа има два главна апартмана, осам тоалета и 11 спаваћих соба. Доњи дио садржи и теретану, сауну и парно купатило.

- Превелика је за моје потребе. Добра ствар је да када имам госте, не морам да их видим. Треба нам воки-токи да разговарамо - рекла је Јанковићева.

Њена стална база је на Флориди гдје такође има луксузну вилу, као и стан у Београду у близини “Маракане”. Почетна цијена за вилу је 1,5 милиона долара, али се очекује да се увећа бар за десет пута. Некад најбоља тенисерка свијета у каријери је само од награда зарадила нешто више од 19 милиона долара, а  никако не треба изоставити ни спонзорске уговоре који су обично много вреднији него саме награде. Иако никада није освојила гренд слем играла је финале УС опена 2008. године, а мало прије тога избила на прво мјесто ЊТА листе. У каријери је освојила 15 титула. Посљедњих година имала је много проблема са повредама, па је пропустила цијелу прошлу сезону. Иако званично није објавила да је завршила каријеру мале су шансе да поново заигра јер је у међувремену испала са листе. То значи да би морала да крене практично испочетка, а како данас пуни 34 године тај сценарио је мало вјероватан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана