Ispovijest Bila Kozbija: Zatvor je nevjerovatno iskustvo

Agencije
Ispovijest Bila Kozbija: Zatvor je nevjerovatno iskustvo

Bil Kozbi suprugu nije vidio od septembra, ali se s njom telefonom čuje tri puta dnevno, a zatvor smatra “nevjerovatnim iskustvom”, kazao je njegov portparol Andrju Vajat za Njujork dejli njuz.

“Kaže da je to nevjerovatno iskustvo. Pomaže mu da bude kreativniji, a kad izađe, planira o proživljenom iskustvu da piše”, rekao je Vajat.

Dodaje da Kamil Kozbi ne posjećuje supruga u zatvoru u Filadelfiji, ali da je to Kozbijev izbor. Njegov šef “preferira” svakodnevne telefonske razgovore s njom.

Par je, kaže Vajat, prije nekoliko nedjelja proslavio 55 godina braka, a njihova je veza još “čvrsta”. Kamilin neodlazak suprugu u zatvor nema nikakve veze s njenim ponosom niti s mogućim razvodom, pojasnio je i dodao da “Bil strahuje da bi neki ljudi, u slučaju posjeta mogli da pokušaju da iskoriste Kamil i njegove ćerke” te da “ne želi da čitava situacija preraste u cirkus”.

Vajat kaže i da vjeruje da je nekadašnje vojno iskustvo osamdesetjednogodišnjem Kozbiju pomoglo da se privikne na zatvorski život.

Četiri je godine proveo u mornarici, a zatvor se ne razlikuje previše od mornarice. Ljudi imaju zajedničke sobe, spavaju iznad vas u krevetima na sprat. Svi obavljaju svoj posao, a vi morate da slijedite pravila”, rekao je Vajat za Dejli njuz.

“Ustaje u pola četiri, potom vježba. Budući da je hrana prepuna soli, najprije je premjesti u šolju, a potom tri puta ispere iznad umivaonika kako se ne bi razbolio. Kozbi sebe smatra političkim zatvorenikom, koji mora da održi dobro zdravlje dok se ne riješi žalba”, kazao je.

Isprva je Kozbi, poput ostalih poznatih zatvorenika, na primjer repera Mika Mila i fudbalskog trenera Džerija Sandaskija, bio u odvojenom dijelu zatvora kako bi se prilagodio, ali od 28. januara zatvorske dane provodi u ćeliji u okviru Odjeljenja za veterane, jede u zajedničkoj trpezariji i mora biti prisutan na svakoj prozivci. Ima pristup zajedničkim prostorijama, dvorištu, bibiliotekama i prostorijama za vjerske obrede.

Komičar Bil Kozbi, poznat po ulozi u hit seriji Kozbi šou, osuđen je na tri do 10 godina zatvora zbog seksualnog napada. Poznat kao “američki tata” zbog očinske uloge u popularnoj humorističnoj seriji iz osamdesetih godina kažnjen je zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Konstand 2004. godine. Vjeruje se da mu je zbog duboke starosti dosuđena kraća kazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana