Глумице јавно говориле о злостављању

Глас Српске
Глумице јавно говориле о злостављању

Глумица Гвинет Палтроу описала је у шоуу Хауарда Стерна детаље о вечери када се њен тадашњи дечко Бред Пит супротставио продуценту Харвију Вајнстину након што је сазнао да ју је овај сексуално узнемиравао.

Гвинет каже да су 1995. били на премијери “Хамлета” на Бродвеју када је Пит спазио Вајнстина, гурнуо да уз зид и рекао му: “Ако се икад поновно због тебе буде осјећала неугодно, убићу те!”

Иначе, то се десило недуго након што је и Џејсон Пристли из серије “Беверли Хилс 90210” рекао да је ударио Вајнстина.

Глумица је рекла да се осјећала чудно и да није имала појма да ће јој Вајнстин покушати прићи на такав начин. 

- Одмах сам рекла Бреду шта се десило. Била сам јако узнемирена, а управо сам била потписала два филма за тог човјека - казала је Палтроу. Она је први пут проговорила о овој теми прошле године и тако постала једна од првих глумица која је јавно оптужила продуцента.

- Била сам још дијете и страшно уплашена. Кад сам стигла у хотел, он ме је почео масирати и позвао ме да му се придружим у спаваћој соби. Била сам очајна. До тада сам га сматрала некаквим “ујаком Харвијем” - рекла је глумица.

Након што га је одбила, продуцент је почео да виче на њу, а и упозорио ју је да никоме не смије рећи шта се догодило.

Истовремено, и италијанска глумица Азија Арђенто, једна од првих жена које су јавно оптужиле Вајнстина за сексуално злостављање, на завршној церемонији у Кану одржала је тежак говор.

Она је прошле године у Њујорку признала да ју је на Филмском фестивалу у Кану 1997. године присилио на орални секс. Она је тада имала свега 21 годину.

Глумица се сада поново нашла на црвеном тепиху у Кану, а имала је потребу да подсјети све на случај некадашњег филмског могула Харвија Вајнстина.

- Харви Вајнстин ме је силовао баш овдје, у Кану, 1997. године. Овај фестивал био је његово ловиште. И рећи ћу вам нешто. Харви Вајнстин више никада неће бити добродошао овдје. Више никада неће осрамотити заједницу која га је некада прихватала и покривала све његове злочине - била је јасна Азија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана