Глумцу пријети затворска казна од 5 година: “Узајамни флерт, ништа више”

Агенције
Глумцу пријети затворска казна од 5 година: “Узајамни флерт, ништа више”

Амерички глумац Кевин Спејси изјаснио се данас пред окружним судом у Нантакету, у држави Масачусетс, да није крив за сексуално узнемиравање 18-годишњег младића 2016. године.

То је Спејсијево прво појављивање пред судом од када су се појавиле оптужбе крајем 2017. године за бројна наводна сексуална узнемиравања дјечака, преноси АП. Судија Томас Барет наредио је Спејсију да се држи подаље од момка и његове породице, због чега неће морати да се појави на наредном саслушању заказаном за 4. март, али ће морати да буде телефонски доступан.

Истовремено, судија је наредио младићу који је оптужио Спејсија и његовој тадашњој дјевојци да сачувају текстуалне поруке и друге податке на мобилним телефонима забиљежене тог дана када је дошло до наводног сексуалног узнемиравања, као и податке забиљежене шест мјесеци након инцидента.

Спејси, обучен у сиво одело, морнарички прслук и са краватом са туфнама није говорио током саслушања, а након изласка из суднице и он и адвокат су одбили да дају изјаве.

Како пише у судском транскрипту, Спејсијеви адвокати су оптужбе назвали лажним и рекли да нема свједока који би потврдили да је дошло до сексуалног узнемиравања. Како су навели, момак је лагао за године, прихватио је пиће од Спејсија и изашао је са њим из бара како би попушили цигару, након чега му је дао свој број телефона, што се може описати, како су навели, као “узајамни флерт, ништа више”.

Ако га суд прогласи кривим, Спејси би могао да буде осуђен на затворску казну до пет година. Амерички глумац је један од десетине мушкараца у филмској индустрији који су оптужени за сексуално напаствовање у оквиру покрета #MeToo.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана