Глумац Ајзак Хемпстед Рајт о “Игри престола”: Сви провјеравали да ли ће преживјети сезону

Агенције
Глумац Ајзак Хемпстед Рајт о “Игри престола”: Сви провјеравали да ли ће преживјети сезону

Осмом сезоном серије “Игра престола” ближи се крај њеном приказивању. Будућност свих ликова је неизвјесна и током шест планираних епизода сасвим је сигурно да гледаоце очекују бројне смрти вољених ликова.

Током гостовања на једном радију глумац Ајзак Хемпстед Рајт, који игра Брена Старка, испричао је да је смрт прва ствар с којом се суочавао кад год је узео сценарио. И он и његове колеге су сваки пут провјеравали да ли ће њихови ликови преживјети. 

- Прва ствар коју би сви урадили када добију сценарио - јесте да провјере да ли у тој сезони умиру. Онда када схвате да су преживјели, провјеравали би да ли њихови пријатељи умиру у некој од епизода - рекао је Хемпстед Рајт.

Његов лик Брен је успио да “преживи” седам сезона, био је раздвојен од породице и дома, како би “путовао иза зида” и вратио се као трооки гавран који путује кроз вријеме и живи вијековима.

- Сјећам се првог дана снимања. Снимали смо на предивном мјесту у близини Белфаста. Киша је падала током цијелог дана. То је она сцена када нађемо младунце вукова и било је баш тешко - казао је Хемпстед Рајт.

Кад је почео да глуми у серији, имао је једанаест година и многе сцене није могао ни да гледа, а ни да их разумије. И, наравно, разведрило се сљедећег дана, мада су се услови за глумце ријетко побољшавали током деценије снимања, али Хемпстед Рајт је објаснио да је гледање шокантних сцена током снимања за њега било мање трауматично него за многе гледаоце.

- Када сте на снимању и видите одсјечено тијело и човјека који испумпава крв из остатка тијела, сва магија нестаје - изјавио је Хемпстед Рајт.

И док оно што се догађало на снимању није имало утицаја на њега, оно што се дешавало у стварном животу навело га је да размисли о промјенама које је доживио због “Игре престола”.

Послије осам седмица одустао је од курсева математике и музике на Универзитету у Бирмингему 2017. године јер није могао да се носи са обожаваоцима.

- Очекивао сам да ће људи бити узбуђени, али не толико. Било је превише. Нисам могао да изађем из собе, а да ми неко не приђе да се фотографишемо. Био сам престрављен - нагласио је Хемпстед Рајт.

Док је пред телевизијским камерама очигледно опуштенији него пред обожаваоцима, након што се серија заврши, спреман је  да крене даље.

- Разговарали смо о томе да се истетовирамо сви ми који смо опстали од пилот сезоне до посљедње - додао је Хемпстед Рајт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана