Фаворити за Оскара 2020 Тарантино, Портман и Калуја

Агенције
Фаворити за Оскара 2020 Тарантино, Портман и Калуја

Док је додјела награда за једне завршетак посебног поглавља у животу, за друге је само почетак разматрања о томе ко би могли да буду нови фаворити или потенцијални добитници престижне награде америчке Академије филмских умјетности и наука.

Оливија Колман, Рами Малек и Алфонсо Куарон само што су сишли с побједничког постоља, а већ су почеле припреме за наредну годину и новог “Оскара”. Наиме, већ је направљена листа фаворита за ову престижну награду, која ће бити додијељена у фебруару сљедеће године.

Први међу њима је холивудски глумац и оскаровац Том Хенкс. Прошло је пуних 18 година од када је Том Хенкс добио свог посљедњег “Оскара”. Очекује се да ће глумац ускоро кренути у кампању са филмом “Диван дан у комшилуку”.

Сљедећи на листи је Квентин Тарантино, добитник неколико “Оскара”. За наредну годину предвиђа се да би могао да добије златну статуу за филм “Било једном у Холивуду”. У филму је окупио и бројне славне глумце, а поједини би за улогу у новом Тарантиновом филму могли да добију свог првог “Оскара”.

У филму о злогласном Чарлсу Менсону глуме Бред Пит, Леонардо Дикаприо, Маргот Роби и Ал Паћино.

Натали Портман наредне године могла би такође да освоји “Оскара”. Иако се чини да је ова глумица након филма “Црни лабуд” у широком луку избјегавала филмове који би могли да јој донесу номинацију за ову награду, филм у којем глуми астронаута могла би да је учини богатијом за још једног “Оскара”. У питању је надолазећи филм Ное Холија “Luxy in the Sky”.

И енглеском глумцу Денијелу Калуји смијеши се “Оскар” наредне године и то за филм “Краљица и мршава”. Послије сјајне улоге у филму “Изађи напоље” златна статуа му је измакла, а “Оскара” би могао да освоји због улоге поменутом филму који добија заплет након што лик којег глуми Калуја на првом састанку са дјевојком случајно, у самоодбрани, убије полицајца.

И Гери Олдман наредне године могао би на своју полицу да стави једног “Оскара”. Овог пута, златну статуу би могао да добије за улогу адвоката Јиргена Мосака у случају “Панамска документа”, у филму “The Laundromat”. Поменути филм режира Стивен Содерберг, а поред Олдмана глумиће и Мерил Стрип и Антонио Бандерас.

Богатија за “Оскара” могла би да постане и глумица Анет Бенинг за улогу у филму “Извјештај” о терористичком нападу на САД, 11. септембра 2001. године. Поред Бенингове, у поменутом филму глуме Адам Драјвер и Џон Хем. Филм, који је режирао Скот Бурнс премијерно је приказан на овогодишњем издању “Санденс” филмског фестивала.

На овом списку се још налазе оскаровка Шарлиз Терон, која би могла да се такмичи у категорији за најбољу споредну улогу у филму “United Roger Airles Project”. У овом филу Шарлиз игра са Никол Кидман, Маргот Роби, Џоном Литлоуом, Кејт Мекинон и Алисон Џејни. Могуће је да ће овај филм због овакве глумачке поставе покупити више номинација.

На листи оних који су фаворити за “Оскара” 2020. године нашли су се још Зази Битс и Џејмс Греј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана