Darku Laziću prijeti zatvorska kazna

Agencije
Darku Laziću prijeti zatvorska kazna

Kobnog 23. oktobra, kada je sebi ugrozio život, Darko Lazić je vozio bez vozačke dozvole i brzinom od 150 kilometara na čas, zbog čega mu slijede još dvije prekršajne prijave.

Pjevač Darko Lazić, kojem je nakon saobraćajke izvađena slezena i urađena operacija pluća, a potom i kuka, nije ni svjestan da ga čeka i zakonska presuda. Bez obzira na to što je zadobio teške tjelesne povrede, pjevač je sebi ugrozio život svojom krivicom i nepoštovanjem zakona, zbog čega će odgovarati.

- Kobne noći kada je sletio s puta Lazić je vozio nepropisnom brzinom od 150 kilometara na čas, zbog čega će dobiti četiri kaznena poena i moraće da plati kaznu od 10.000 do 20.000 dinara. Da stvar bude gora, on je vozio bez vozačke dozvole, što mu donosi još 14 kaznenih poena. Međutim, to nije sve, njega čeka i novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara ili 15 - 60 dana zatvora. Darko nema mogućnost sporazumnog priznanja krivice jer ima više od dvije prekršajne prijave - objasnio je izvor upućen u cijeli slučaj.

Takođe, Darko od 2013. godine ima evidentiranih oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Posljednjih pet godina gotovo da je sve vrijeme vozio, a pri tom mu je bila oduzeta vozačka dozvola.

Većina prekršaja odnosi se na brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među one koji povlače najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju. Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želio da otkrije ko je vozio automobil, registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana