Дарку Лазићу пријети затворска казна

Агенције
Дарку Лазићу пријети затворска казна

Кобног 23. октобра, када је себи угрозио живот, Дарко Лазић је возио без возачке дозволе и брзином од 150 километара на час, због чега му слиједе још двије прекршајне пријаве.

Пјевач Дарко Лазић, којем је након саобраћајке извађена слезена и урађена операција плућа, а потом и кука, није ни свјестан да га чека и законска пресуда. Без обзира на то што је задобио тешке тјелесне повреде, пјевач је себи угрозио живот својом кривицом и непоштовањем закона, због чега ће одговарати.

- Кобне ноћи када је слетио с пута Лазић је возио непрописном брзином од 150 километара на час, због чега ће добити четири казнена поена и мораће да плати казну од 10.000 до 20.000 динара. Да ствар буде гора, он је возио без возачке дозволе, што му доноси још 14 казнених поена. Међутим, то није све, њега чека и новчана казна од 100.000 до 120.000 динара или 15 - 60 дана затвора. Дарко нема могућност споразумног признања кривице јер има више од двије прекршајне пријаве - објаснио је извор упућен у цијели случај.

Такође, Дарко од 2013. године има евидентираних око 12 прекршајних пријава и све су углавном сличне. Посљедњих пет година готово да је све вријеме возио, а при том му је била одузета возачка дозвола.

Већина прекршаја односи се на брзу вожњу и вожњу без возачке дозволе, што спада међу оне који повлаче највеће казне када је саобраћај у питању. Мањи проценат су оне за непрописно паркирање, а има чак и једну коју је добио јер није желио да открије ко је возио аутомобил, регистрован на његово име, а који је прошао кроз црвено свјетло на семафору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана