Брандо и Паћино имају и “Оскара” и “Златну малину”

Глас Српске
Брандо и Паћино имају и “Оскара” и “Златну малину”

Добити награду “Оскар” врхунац је у каријери за већину америчких, вјероватно и свјетских глумаца. Потпуно супротно важи за “Златну малину”, која се додјељује за најгора филмска остварења. Постоје глумци који су спојили обје награде. Њих неколико нашло се на листи глумаца који су током каријере освојили обје награде, а међу њима су: Бред Пит, Хали Бери, Марлон Брандо, Сандра Булок и Ал Паћино.

Бред Пит је 1994. године освојио “Златну малину” за филм “Интервју с вампиром” зато што је заједно с Томом Крузом чинио “најгору комбинацију” у филму. Бивши супруг Анђелине Џоли се убрзо уозбиљио, почео је да игра у добрим филмовима, а за “Дванаест година ропства” 2013. године добио је “Оскара” зато што је био један од продуцената филма.

Четрдесетдеветогодишња глумица Хали Бери ушла је у историју као прва црна жена која је освојила “Оскара”. Најпрестижнију филмску награду славна глумица добила је 2001. године за улогу у филму “Бал чудовишта”, али три године касније проглашена је најгором глумицом захваљујући улози у филму “Жена мачка”.

Једна од највећих глумачких легенди Марлон Брандо је и двоструки добитник “Оскара”. Човјек којег наводе као примјер глумца није успио да избјегне “награду” за најгору споредну улогу те је освојио “Златну малину” за улогу у филму “Острво доктора Мороа”.

Глумици Сандри Булок пошло је за руком оно што готово никоме није, у истој години освојила је “Оскара” и “Златну малину”. “Оскара” је добила за улогу у спортској драми “Тхе блинд сиде”, а вече прије додјеле “Оскара” примила је “Малину” за комедију “Алл абоут Стеве” с Бредлијем Купером. Током примања награде одушевила је присутне захтјевом да неко покуша да прочита дио сценарија боље од ње.

Још једна глумачка величина која је освојила “Златну малину” је Ал Паћино. Он је за “Оскара” био номинован осам пута иако је само једном подигао златни кип. Због рада с Адамом Сандлером у филму “Деж и Џил” из првог пута је зарадио награду за најгору улогу.  Занимљиво, у овом (не)остварењу Паћино је глумио самог себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана