Животни вијек трајаће 115 година:

Агенције
Животни вијек трајаће 115 година:

Првобитни људски циљ и тај велики део модерне медицине је да људи живе најдужи, најздравији и најбољи могући живот.

 Графикон са друштвене мреже Reddit корисника SportsAnaliticsGui-а, показује да многи људи постижу тај циљ.

Њих 65 су и “суперстогодишњаци”, који живе далеко више од 100 година. Његова визуализација показује елитну групу према томе ко је први рођен до најновије суперзвијезде, Кане Танаки, који је са 116 година најстарија жива особа на свијету.

Табела такође садржи детаље као што су етничка припадност, пол, дужина живота сваке особе, па чак и контроверзни карактер.

Али, интригантно, то сугерише да, супротно нади у “Силиконској долини”, постоји “животно вријеме” за људски живот.

Док неки истраживачи кажу да не постоје границе, све је већи број оних која показују да ће очекивани животни вијек људи бити једнак 115 година, а ова табела је у прилог томе.

Бројни научници, филозофи и теолози покушали су да направе формулу за дуги живот. То укључује проучавање, а за неке, и опсесију, информације о најстаријим људима.

Иако је старење једна од наших највећих фасцинација, она остаје велика тајна. Научници још увијек покушавају да схвате зашто је тијело старо.

Цијела дебата почела је 1825. године када се британски математичар Бењамин Гомпертз запитао да ли је смрт неизбјежна?! Примамљива је идеја да старење можда неће ићи како је планирано и да је заправо потпуно непредвидиво. Али скоро два вијека касније, дебата се и даље игра са многим питањима и неоспорним теоријама, пренио је 24сата.хр.

Постоје подаци, како из података о популацији, тако и из хемијских истраживања о људским ћелијама и лабораторијским животињама, да старење успорава. Међутим, многе студије, укључујући недавно објављено истраживање на Аустралском националном универзитету, показују да се ове студије могу лако објаснити неправилностима у подацима.

Добро је познато да жене у просјеку живе дуже од мушкараца, а то важи и за супер-старе људе. Забињежено је само шест од 65 најстаријих мушкараца. Према “SportsAnaliticsGui” графикону објављеном на Reddit-у, скоро 70 одсто најстаријих појединаца су бијеле расе.

Џени Клемент је краљица дуговијечности. Нико никада није живио дуже од ње. Живјела је 122 године и умрла 1997. године. Међутим, недавно су се појавиле неке сумње о њеном правом идентитету.

Руски математичар Николај Зак, недавно је изјавио да је 122-годишња Џени заправо била варалица, односно 99-годишња Џенина ћерка, која је након смрти мајке преузела њен идентитет како би избјегла плаћање пореза на наслиједство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана