Шта нас очекује на новом Gmailу?

Агенција
Шта нас очекује на новом Gmailу?

Само двије недјеље након најаве, нови интерфејс Gmailа је већ сада у фази тестирања. А могућности са најновијом верзијом су бескрајне.

Прије недјељу и по дана се појавила вијест да је Gmail најавио потпуну реконструкцију свог Web интерфејса. Early Adaoter Program данас почиње са тестирањем, а прва одабрана група корисника може да тестира нови дизајн и функције.


Према ријечима Јакоба Банка, водећег менаџера производа за Gmail, поред стварања новог дизајна, битан аспект је и пружање сигурнијег и ефикаснијег окружења за кориснике. То је у основи звучало као да ће акценат бити на задовољавању потреба оних који Gmail користе у пословне сврхе.  

Што се тиче порука које су послате помоћу новог "повјерљивог начина рада", можете да подесите датум њиховог истицања или можете да их опозовете прије него што буду отворене. У таквим случајевима садржај поруке не би стигао директно до примаоца, већ би он добио линк који би морао да отвори да би прочитао поруку. На тај начин се, наводно, прималац спречава да копира или да прослијеђује садржај ваше е-поруке.

Име овој функцији је дао Googleов тим који је специјализован за управљање интегрисаним правима, првенствено ради заштите пословних тајни. Посао је посао, а свима нам је јасно да је ова функција идеална управо за приватне е-поруке.

Наводно ће постојати двофакторска аутентификација, иако тим податком нисмо претjерано одушевљени. Замислите да имате 20 порука које су послате током дана које захтијевају аутентификацију. Ипак, ако је ријеч о заштити података, добро је што ће постојати и таква могућност.

Једно је сигурно, оно што никоме неће донијети штету је подсјетник који ће вас упозорити да је вријеме да одговорите.

Замислите ситуацију да се са вашим партнерима данас договарате за слиједећу недјељу и да Gmail сам аутоматски запамти да треба да вас подсјети на вријеме у току слиједеће недјеље. За све који су мање организовани, остаје једина брига да ли Gmail има прецизан алгоритам препознавања, јер замислите да нас умјесто слиједеће недјеље подсјети на одговор за годину дана.

Према Gmailовој званичној страници, морате да отворите Подешавања и у оквиру њих одаберете "Испробајте нови Gmail". Пружа се могућност и да се вратите на стару верзију, ако то желите, и ова опција је доступна и у Србији. На основу наведеног, говоримо о прилично узбудљивим иновацијама којима се велики број корисника радује, пише "iMagazin".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана