Сметају вам рекламе на YouTube? Сад ће их бити још више

Агенције
Сметају вам рекламе на YouTube? Сад ће их бити још више

Већини људи сметају рекламе које “искачу” на почетку и током приказивања YouTube видеа, због чега је та интернет видео платформа најавила промjене када су рекламе у питнају - још реклама!

Из YouTubeа су најавили еспериментално увођење двије тзв. pre-roll рекламе на почетку видеа. То, међутим, значи да рекламе бити ријеђе емитоване за вријеме гледања видеа.

Из YouTubeа процјењују да ће, на тај начин, остваривати и до 40 одсто мање прекида због реклама током гледања једног видеа.

“pre-roll” рекламе, на почетку видеа, ће такође бити могуће “прескочити”.

Иако 40 одсто можда звучи много, одлука YouTubeа доната је као реакција на резултате истраживања које је показало да су корисници “прилично осjетљиви” на често паузирања видеа, посебно у случајевима када корисници гледају дуже видео снимке.

Нови начин приказивања реклама ће за десктоп верзију YouTubeа бити уведен ове године, након чега ће је добити мобилну и ТВ верзија.

Нове промјене ће, по свој прилици, бити добра вијест и за оглашиваче, будући да су из YouTubeа саопштили да је, током првих тестова, измјерено укупно повећање рича за 8 до 11 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана