Реорганизација Фејсбука, шта се дешава са Закербергом?

Реорганизација Фејсбука, шта се дешава са Закербергом? 09.05.2018 11:46 | Агенције

Извршни директор Фејсбука Марк Закерберг задржао је сва своја овлашћења у тој компанији која се бори да поправи имиџ послије скандала са подацима корисника, због којег је више високих руководилаца добило нова задужења.

Портпарол компаније је потврдио да је јуче дошло до реорганизације, најзначајније откако је Фејсбук основан прије 15 година. Закерберг и његова најближа сарадница Шерил Сандберг нису претрпели никакве промјене.


Човјек близак Закербергу, Крис Кокс, убудуће ће бити задужен за Фејсбук, Инстаграм, ВотсАп и Месинџер.

До промјена је дошло и у тимовима за производе и технологију, стварањем три тима од којих ће један бити посвећен блокчејн  технологији, примјењеној на криптовалутама, а водиће га досадашњи шеф Месинџера Дејвид Маркус.

Хавијер Оливан, још један високопозиционирани кадар, предводиће одсјек за безбједност и рекламирање у бројним производима.

Сајт Рикоуд наводи да иако је више од 10 људи добило нове функције не дјелује да је ико напустио компанију.

До промјена долази непосредно након што је оснивач ВотсАпа Јан Коум, који га је 2014. продао Фејсбуку за 19 милијарди долара, објавио да одлази из компаније због, како су пренели амерички медији, неслагања у вези са приватним подацима корисника.

Имиџ Фејсбука је озбиљно нарушен када је у марту откривен скандал с фирмом Кембриџ аналитика, повезаном с предсједничком кампањом Доналда Трампа, која је непрописно дошла до података десетина милиона корисника друштвене мреже.

Закерберг се више пута извинио, чак и пред Конгресом САД, гдје је од њега захтевано да положи рачуне о лажним вијестима и другим начинима политичке манипулације на Фејсбуку.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица