Посљедња верзија Firefoxа спречава оно што нас често нервира кад сурфујемо интернетом

Агенције
Посљедња верзија Firefoxа спречава оно што нас често нервира кад сурфујемо интернетом

Посљедња верзија интернет прегледача Firefox корисницима ће дати могућност да блокирају видео снимке који се аутоматски пуштају током прегледања странице и читања текста.

Подешавање се може активирати код Firefoxа 66 за сваки сајт који корисник посјећује, али се за одређене сајтове и видео снимке могу поставити изузеци.

Посљедња верзија Firefoxа ће, такође, онемогућити рекламе које се споро учитавају да вас спрече да скролујете страницу. Он додаје и нови начин за претрагу унутар отворених табова.

Иако је и Mozillin главни конкурент Google Chrome прошле године увео могућност блокирања аутоплеј видеа, њихов рjешење се разликује од Firefoxовог.

Chrome, по “дефаулт”-у, пропушта такве видео садржаја код више од 1.000 популарних сајтова, док их у осталим случајевима блокира, што се може променити у подешавањима.

Из Mozilla-е наводе да блокирање неће утицати на аутоплеј видео материјале који се емитују без тона, као што је то случај са Facebook видеом. На сервисе код којих постоји видео који чека да се други пусти након што се први заврши (као што је Netflix), нова промjена такође неће утицати, пише The Verge.

Нова верзија Firefoxа доноси и још нека мања побољшања, као што је WebAuth подршка за Windows Hello, која отвара могућност да се Microsofтови биометеријски стандарди безбедности примjењују код логовања на одређене сајтове. Из Mozille наводе да ће идентификација препознавањем отисака прстију, препознавањем лица, као и путем ПИН-а и безбjедносних кључева бити подржане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана