Ово је најпродаванија компјутерска игра икада VIDEO

Агенције
Ово је најпродаванија компјутерска игра икада VIDEO

Изузетно популарна игра - Minecraft, која се фокусира на градњу и истраживање у практично неограниченом генерисаном свијету већ неколико година важи за културолошки феномен.

То је првенствено остварено због отвореног мода играња и одличне подршке коју Microsoft пружа за ову игру. Верзије Minecraft-а постоје за различите платформе и уређаје, као што су PC, Xbox One, Nintendo Switch… и све оне дозвољавају корисницима да играју заједно.

Недавно је ова игра напунила 10 година и том приликом је Microsoft објавио да је током тог периода продао више од 176 милиона лиценци, што је чини најпродаванијом игром икада.

До сада је прво мjесто држао Тетрис, али се ове двије игре не могу директно поредити јер је Тетрис објављен у небројено много варијанти. Основна варијанта Тетриса (када се уклоне информације о клоновима и разним другим варијацијама) продата је у 70 милиона примјерака.

На то је ЕА објавио да је мобилна верзија продата у додатних 100 милиона примјерака, при чему се од 2010. године прешло са директне продаје игре на бесплатан download и плаћање за микротрансакције унутар игре). Углавном, ако се ове двије вриједности саберу, испада да је Тетрис до сада продат у 170 милиона примјерака, што је за шест милиона мање од Minecraft-а.

Можда је боље поређење са Grand Theft Auto V игром, која је до сада продата у 110 милиона примjерака. Како год да се узме, Minecraft је на првом мjесту по продаји свих времена, што је, морате признати, изванредан успjех.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана