Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida do sad

 Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida do sad 15.03.2019 22:57 | Agencije

Kompanija Facebook okrivila je “promjenu konfiguracije servera” za najveći pad te društvene mreže u istoriji, kada su njene aplikacije prestale da rade u nekim delovima svijeta.

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u srijedu (13. mart) na više područja širom svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Evropi, prema podacima internet stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Poslije objave u srijedu da postoje problemi, Facebook ništa nije komentarisao gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje u četvrtak na Tviteru.

“Juče, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama”, napisao je Facebook na Tviteru.

“Riješili smo problem i naši sistemi se oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na vašem strpljenju”, piše u objavi.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u Facebookovoj istoriji. Ta društvena mreža sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo, uz još Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan 'hashtag' na konkurentnoj mreži Tviteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povraćaj novca oglašivačima čije poruke nisu mogle da se pošalju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica