m:agazin: Вожња ровером у свемиру

M:tel
m:agazin: Вожња ровером у свемиру

Нових 20 минута најзанимљивијих вијести из свијета технологије и комуникација, у вашој омиљеној емисији m:agazin на Алтернативној телевизији, доносе вам приче о астронауту који је управљао ровером у свемиру и 3D оловци, а уколико и поред највеће воље нисте у стању да се контролишете када је у питању храна, у суботу 17. Октобра, у 16:15 часова, сазнајте која апликација то може да ради умјесто вас.

Дански астронаут Андреасу Могенсен је успио оно што до сада није нико, он је са Интернационалне свемирске станице удаљене стотине километара од земље управљао ровером који се зове Interact Centaur.

Задатак који је посебно осмишљен за овог астронаута подразумијевао је маневрисање ровером лоцираним у Noordwijku. Након кратког курса требало је лоцира контролну плочу, а затим изврши задатак.

Помоћу своје роботске руке, Монгенсен је правилно успио убацити ласерско навођени коректор у рупу.

Он је задатак извршио за 33 минута, а када је задатак поновио, завршио га је за само седам.

У m:agazin емисији ћете сазнати све о овој роботској платформи и зашто је корисна.

3D Simo мини оловка је намијењена свим онима који желе да стварају 3D облике без превише компликација и труда, а истовремено хоће да буду креативни и да се не ограничавају врстом материјала. Ова оловкица је опремљена аутоматским детектором материјала, а са њом можете и лемити, спаљивати и резати предмете, те можете и управљати путем мобилног телефона. Уколико сте посебно креативни, уз наставак за спаљивање, помоћу 3D оловке имате могућност украшавања разних дрвених и кожних предмета, оквира, каишева или ципела, те их тако можете учинити упечатљивим и другачијим.

Ако сте једна од оних особа која се са проблемима покушава изборити помоћу хране, представићемо вам апликацију која ће вас спријечавати да кренете према храни постављањем неколико кратких питања, која би

требало да вас извуку из заблуде. ShrinkYourselfThin вас тјера да укључите сопствену способност да бисте ријешили проблем, те вам помаже да стекнете повјерење у себе. Питања и мноштво понуђених одговора вас наводе на различите путеве на којима откривате у каквом стању се ваш ум налази и да ли можете да ријешите проблем без конзумације хране. Ова апликација, упркос добрим резултатима, и даље није одобрена од стране стручњака, јер они сматрају да технологија не може да замијени класичну психотерапију. Да ли су у праву? Сазнајте у суботу.

Уколико вам је на памет пала нека супер идеја или тема о којој бисте вољели сазнати нешто више, пошаљите нам на [email protected]

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана