Нешто чудно се дешава на небу изнад Њујорка?

Агенције
Нешто чудно се дешава на небу изнад Њујорка?

Експлозија трансформатора у електричном погону у Њујорку обасјала је током ноћи у петак небо изнад Њујорка чудним пулсирајућим плавим свијетлом, изазвала више прекида струје, одложила летове и подстакла лавину вицева на друштвеним мрежама о инвазији ванземаљаца.

Експлозија је изазвала кратак пожар у погону електрокомпаније Кон Едисон на Квинсу, није било повређених, а спектакуларно је освијетљено њујоршко небо што је подстакло налет онлајн коментара.

Поремећена је подземна жељезница у том кварту, на кратко изазван прекид рада на аеродрому ЛаГвардија, гдје је била у прекиду струја.

Гувернер Њујорка Ендру Куомо рекао је да се ради о великом електричном квару у подстаници дуж Ист Ривера, близу затворског комплекса на острву Рајкерс и малог залива преко пута аеродрома ЛаГвардија.

Струја је поново углавном прорадила до 23 сата синоћ по локалном времену (5.00 у петак по централноевропском времену) на аеродрому и настављен је редован саобраћај.

Свијетла су изазвала бројне реакције на друштвеним мрежама и неколико очевидаца објавило је слике и видео снимке јаког плавог бљеска који је испунио ноћно небо.

Чувена силуета Менхетна с мостовима преко Ист Ривера одједном се оцртала испред пулсирајућег свијетла.

Људи су се одмах окренули друштвеним мрежама да сазнају шта се десило и да подјеле мишљење о ономе што су видјели и стубовима дима који излазе из трансформатора.

“Било је потпуно мрачно напољу и одједном се цијела страна источног неба освијетлила и мијењала боје, то је трајало неколико минута,” рекла је Мадлен Ривс из Њујорка.

Неки су се питали да ли се ради о инвазији из свемира.

“Нешто лудо се дешава на небу изнад Менхетна”, написао је социолог с Њујорк универзитета Ерик Клинберг на Твитеру, испод видео снимка бљештећег неба.

Портпарол градоначелника Њујорка Била де Блазија Ерик Филипс је у твитер поруци написао да су светла изазвана “експлозијом трансформатора, не ванземаљцима”.

Компанија Кон Едисон је преко Твитера синоћ написала да је дошло до кратког електричног квара на подстаници у Асторији што је изазвало пад у преносу струје у тој области. Компанија је навела да су поново успостављене главне преносне линије током вечери и да се истражује узрок квара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана