Зидан више није тренер Реал Мадрида

B92
Зидан више није тренер Реал Мадрида

Зинедин Зидан напустио је клупу Реал Мадрида само пет дана пошто је 'Краљевићима' донио трећу узастопну титулу првака Европе.

Зидан је одлуку саопштио на прес-конференцији у Мадриду, на опште чуђење јавности, али и челника клуба, којима није јасна ова одлука Француза.

“Ово је јасна одлука за мене, која многима нема смисла, али ја мислим да је вријеме за промјену. Мадрид ми је дао све и до краја живота ћу остати близак клубу”, рекао је Зидан.

Бивши француски фудбалер на чело клупе Мадриђана дошао је 2016. године, са којима је освојио једну Примеру, један шпански Суперкуп, по два УЕФА Суперкупа и Свјетска клупска првенства, али и најзначајније – три узастопне Лиге шампиона!

На изненадној прес-конференцији прво се појавио предсједник клуба Флорентино Перес, који није хтио да говори прије Зидана, јер је сматрао да овакву одлуку мора он лично да објасни јавности.

“Донио сам одлуку да напустим мјесто тренера Реал Мадрида, знам да је чудно, али овом тиму је потребна промјена како би наставио да побјеђује. Потребан му је неки други глас, друга радна етика и зато сам донио ову одлуку”, рекао је Зидан.

Перес се захвалио Зидану на посвећености клубу и рекао како је остао затечен када му је Зидан, само дан раније, рекао шта планира да уради.

“Хвала му на посвећености, љубави и свему што је урадио за Реал ових година. Ово није збогом, ово је видимо се ускоро, али ако му треба пауза он је заслужује. Послије освајања Лиге шампиона свакако је одлука неочекивана, али ми то морамо да поштујемо. Ја сам био поприлично затечен када сам сазнао шта је одлучио. Желио сам да га одвратим од оставке, али ми је ипак све било јасно”, рекао је Флорентино Перес.

Да ли је Зидан навео прави разлог приликом оставке, или није, остаје да се нагађа, док можда не 'исплива' у јавност, а непознат је потенцијални наслиједник Франзуца на клупи “Краљевског клуба”, као и његов слиједећи ангажман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана