Зидан поново тренер “Реала”

Срна
Зидан поново тренер “Реала”

Мадрид - Фудбалски клуб “Реал” из Мадрида именовао је бившег играча и тренера Француза Зинедина Зидана за новог шефа стручног штаба, након елиминације тог клуба из фудбалске Лиге шампиона, саопштено је из шпанског клуба.

У саопштењу се наводи да је одбор мадридског клуба на данашњем састанку одлучио да смијени досадашњег тренера Аргентинца Сајтјага Соларија, којем је, у исто вријеме, понуђено да остане у клубу на другој функцији.

“Одбор је одлучио да именује Зинедина Зидана за новог шефа стручног штаба, који ће ову фунцкију обављати до 30. јуна 2022. године”, наводи се у саопштењу.

Француз је током ранијег мандата на мјесту шефа стручног штаба “Реала” узастопно освојио три титуле шампиона Европе, што је без преседана откако се одржава Лига шампиона, прије него што је поднио оставку у мају прошле године.

“Реал” из Мадрида елиминисан је из Лиге шампиона у уторак, 5. марта, након пораза од Фудбалског клуба “Ајакс” из Амстердама.

Мадридски клуб је прије тога два пута поражен од “Барселоне” у чувеном дербију “Ел класико”, што је резултирало елиминисањем “Реала” из шпанског “Купа краља” и повећањем предности каталонског клуба на табели шпанског првенства за 12 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана