Жељко Бувач на клупи Фенербахчеа

nezavisne.com
Жељко Бувач на клупи Фенербахчеа

Жељко Бувач, српски стручњак, главни је кандидат за првог тренера истанбулског великана Фенербахчеа, објавили су турски медији.

У финишу сезоне, Бувач је из приватних разлога напустио мјесто асистента Јиргена Клопа у Ливерпулу, са којим је имао дугогодишњу сарадњу, пишу новости рс.

Тренутни шеф стручног штаба Ајкут Коџаман је на излазним вратима тима из Истанбула, а све то због доласка новог спортског директора Дамијена Комолија који се залаже за то да умјесто Коџамана дође Бувач који је без ангажмана, иако се раније помињало да би могао да наслиједи Венгера у Арсеналу.

Бувач који је из Републике Српске вјероватно ће послије дугог низа година асистирања упловити у самосталне тренерске воде, а клупа Фенербахчеа и такмичење у Лиги шампиона могли би да буду прави изазов и понуда коју је чекао.

Турски медији иду корак даље и уз тврдњу да Бувач сигурно преузима Фенербахче већ доносе и име првог фудбалера који ће појачати плаво-жуте. То је турски репрезентативац Нури Сахин који је у прошлости сарађивао са српским тренером у Борусији, а коме је саопштено да може да напусти Дортмунд овог љета јер је вишак, пише еспресо.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана