Za dušu i obraz na “Parku prinčeva”

Dušan Repija
Za dušu i obraz na “Parku prinčeva”

Pariz - Kada gostujete moćnom Pari Sen Žermenu, pa čak se zvali Real Madrid, Barselona, Mančester siti ili Čelzi, ne možete da budete uvjereni u pozitivan rezultat, a sada kada je Crvena zvezda u toj poziciji onda možete da poželite samo da skupo prodate kožu.

Beograđani u drugom kolu grupe C Lige šampiona gostuju “svecima” (18.55 časova). O ovakvim rivalima maštale su mnoge generacije šampiona Evrope iz 1991. godine, a san ispunila najbolja u posljednjih dvadesetak godina. Momci Vladana Milojevića ostvarili su uspjeh plasmanom među 32 najbolja kluba Evrope, a već u prvom kolu remijem protiv Napolija pokazali da nisu zalutali u to društvo. Večeras će biti bar duplo teže, ali utakmice u kojima nemate rezultatski imperativ ponekad znaju da odu i na stranu mnogo slabijeg rivala. Doduše, vrlo rijetko, ali dešava se.

Za početak bi bilo dobro da Zvezdini fudbaleri izađu na teren samouvjereni, da uživaju i igraju, što bi se reklo za svoju dušu, ne obazirući se na Nejmara, Mbapea, Kavanija i ostale rivale. Gledajući brojeve iz ove sezone Zvezda ima čemu da se nada, jer je primila samo devet golova na 19 mečeva, ali to u ovakvim mečevima ništa ne znači. Jasno je da je PSŽ apsolutni favorit i da će se pitati o svemu na terenu, a da će se Beograđani fokusirati na to da što bolje čuvaju svoj gol i iz kontri pokušaju da ugroze rivala.

- Svi se radujemo utakmici, pripremićemo se maksimalno i dati sve od sebe. Bilo bi lepo da ne primimo gol i u Parizu, ali biće teško. PSŽ je posebna ekipa i verujem da ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mrežu. Očekujem dobru atmosferu - rekao je defanzivac Miloš Degenek.

Put Pariza nije krenuo Ričmond Boaći zbog povrede, pa nije isključeno da Milojević kao nekoliko puta do sada u vrh napada pošalje Bena ili da se odluči za klasičnog napadača poput Milana Pavkova ili oporavljenog Nikolu Stojiljkovića.

- Znamo da idemo u goste jednoj od najboljih ekipa u ovom trenutku. Svi smo želeli da odmeravamo snage sa najjačim protivnicima i zaista sam ponosan na ove momke što smo uspeli u tome. Naše je da damo maksimum na terenu i da pokažemo kvalitet koji sigurno posedujemo. Lepota fudbala je upravo u tome što se rezultat nikad ne zna unapred - rekao je vezni fudbaler Goran Čaušić.

Francuski mediji najavili su da će strateg PSŽ-a Tomas Tuhel odmoriti neke od najboljih igrača, ali on ima toliko široku klupu da Zvezdi neće biti mnogo lakše ako i neki od najboljih ostanu na klupi. Šampion Francuske nema pravo na kiks, s obzirom na poraz u prvom kolu u Liverpulu. Drugi meč ove grupe večeras igraju Napoli i Liverpul.

Ostali parovi

Grupa A: Atletiko Madrid - Briž (21), Borusija Dortmund - Monako (21). Grupa B: Totenhem - Barselona (21), PSV - Inter (21). Grupa D: Lokomotiva - Šalke (18.55), Porto - Galatasaraj (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana