За душу и образ на “Парку принчева”

Душан Репија
За душу и образ на “Парку принчева”

Париз - Када гостујете моћном Пари Сен Жермену, па чак се звали Реал Мадрид, Барселона, Манчестер сити или Челзи, не можете да будете увјерени у позитиван резултат, а сада када је Црвена звезда у тој позицији онда можете да пожелите само да скупо продате кожу.

Београђани у другом колу групе Ц Лиге шампиона гостују “свецима” (18.55 часова). О оваквим ривалима маштале су многе генерације шампиона Европе из 1991. године, а сан испунила најбоља у посљедњих двадесетак година. Момци Владана Милојевића остварили су успјех пласманом међу 32 најбоља клуба Европе, а већ у првом колу ремијем против Наполија показали да нису залутали у то друштво. Вечерас ће бити бар дупло теже, али утакмице у којима немате резултатски императив понекад знају да оду и на страну много слабијег ривала. Додуше, врло ријетко, али дешава се.

За почетак би било добро да Звездини фудбалери изађу на терен самоувјерени, да уживају и играју, што би се рекло за своју душу, не обазирући се на Нејмара, Мбапеа, Каванија и остале ривале. Гледајући бројеве из ове сезоне Звезда има чему да се нада, јер је примила само девет голова на 19 мечева, али то у оваквим мечевима ништа не значи. Јасно је да је ПСЖ апсолутни фаворит и да ће се питати о свему на терену, а да ће се Београђани фокусирати на то да што боље чувају свој гол и из контри покушају да угрозе ривала.

- Сви се радујемо утакмици, припремићемо се максимално и дати све од себе. Било би лепо да не примимо гол и у Паризу, али биће тешко. ПСЖ је посебна екипа и верујем да ћемо урадити најбоље што можемо да сачувамо мрежу. Очекујем добру атмосферу - рекао је дефанзивац Милош Дегенек.

Пут Париза није кренуо Ричмонд Боаћи због повреде, па није искључено да Милојевић као неколико пута до сада у врх напада пошаље Бена или да се одлучи за класичног нападача попут Милана Павкова или опорављеног Николу Стојиљковића.

- Знамо да идемо у госте једној од најбољих екипа у овом тренутку. Сви смо желели да одмеравамо снаге са најјачим противницима и заиста сам поносан на ове момке што смо успели у томе. Наше је да дамо максимум на терену и да покажемо квалитет који сигурно поседујемо. Лепота фудбала је управо у томе што се резултат никад не зна унапред - рекао је везни фудбалер Горан Чаушић.

Француски медији најавили су да ће стратег ПСЖ-а Томас Тухел одморити неке од најбољих играча, али он има толико широку клупу да Звезди неће бити много лакше ако и неки од најбољих остану на клупи. Шампион Француске нема право на кикс, с обзиром на пораз у првом колу у Ливерпулу. Други меч ове групе вечерас играју Наполи и Ливерпул.

Остали парови

Група А: Атлетико Мадрид - Бриж (21), Борусија Дортмунд - Монако (21). Група Б: Тотенхем - Барселона (21), ПСВ - Интер (21). Група Д: Локомотива - Шалке (18.55), Порто - Галатасарај (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана