Василије Мицић, кошаркаш Анадолу Ефеса, за “Глас Српске”: Не сањам освету Фенеру

Милан Зубовић
Василије Мицић, кошаркаш Анадолу Ефеса, за “Глас Српске”: Не сањам освету Фенеру

Прошле сезоне Фенербахче је победио Жалгирис у полуфиналу Фајнал фора Евролиге па ми многи говоре да сад имам прилику да им се реванширам или осветим за то. Ипак, не гледам тако на то и свака утакмица је прича за себе те не видим ово као шансу за освету.

Изјавио је српски плејмејкер и члан Анадолу Ефеса Василије Мицић за “Глас Српске”. Његов тим укрстиће копља са градским ривалом на Ф4 у Виторији који ће бити одржан од 17. до 19. маја. “Пивари” су били четврти у лигашком дијелу такмичења док су у четвртфиналу елиминисали Барселону са 3:2 у серији.

ГЛАС: Јесте ли очекивали пет мечева и шта се показало као пресудно у мечевима са Барселоном?

МИЦИЋ: Наш четвртфинални пар био је најизједначенији и цела сезона тако се одвијала. Они су од пола сезоне ухватили ритам и стигли до пете позиције. Добар знак за нас била је победа са 20 разлике на нашем терену јер смо доста лоше изгледали у Барселони. Резултат од 2:2 у серији био је најреалнији, они су направили брејк, ми вратили мада смо били у тежој ситуацији јер смо са 1:1 отишли у Шпанију. Добили смо трећу утакмицу која нас је мало опустила мада није било реално очекивати да добијемо обе. Ипак, мајсторица је била прелепа и једна од наших најбоље одиграних партија.

ГЛАС: Колико је тешко играти против екипа које води Светислав Пешић?

МИЦИЋ: Тренирао ме, играо сам за њега и знам као размишља те не мења много ствари. Има ту врлину да уме јако добро пробудити екипу у важним тренуцима што би се рекло да је “напали” што је учинио у четвртој утакмици. Имамо јако велики потенцијал што је било наше најјаче оружје и Пешић није могао директно да утиче на развој догађаја.

ГЛАС: Ефес игра сезону из снова, а прошле је био посљедњи у Евролиги. Шта се десило у међувремену па се догодио напредак?

МИЦИЋ: Искрено, није ми било свеједно да долазим у екипу која је била последња на табели из екипе која је играла Фајнал фор и имала велике амбиције јер се веровало да ће Шарунас Јасикевичијус да остане. Није ми се свиђала помисао да долазим у екипу коју не краси тимски дух и хармонија, али сам веровао да је то могуће променити и одлучио са да дођем да то буде нови искорак. Много нових играча који имају добар карактер стигло је у екипу што је први предуслов за добар резултат. Нико осим Брајанта Данстона и мене нема искуство играња Ф4, али нам се много тога поклопило.

ГЛАС: Фенербахче одлично познајете и сада имате прилику да се осветите за пораз у полуфиналу прошле сезоне?

МИЦИЋ: Не гледам тако на то и свака утакмица је прича за себе те не видим ово као шансу за освету. Фенер је показао константну игру, имају резултат, игру и победе, али није немогуће да их победимо у једној утакмици. Добијали смо их ове сезоне, знамо све о њима и они о нама тако да неће бити посебног изненађења.

ГЛАС: Сматрате ли да је Ефес једини тим без посебног притиска на Фајанл фору и да психолошка растерећеност ваша велика снага?

МИЦИЋ: Свако од нас носи неки притисак и није баш да идемо растерећени те свако тражи трофеј. Клубу је ово прво учешће док остали имају позамашан стаж и знају шта очекују тако да ће се морати привикнути на све новине које га чекају.

ГЛАС: Која је најбитнија ствар у припреми утакмице на Фајнал фору?

МИЦИЋ: Мислим да “глава” мора бити спремна за једну утакмицу. Нема калкулација типа још само једна и још једна па титула. Просто звучи, али није тако. Треба да будеш усмерен на један меч и да обраћаш пажњу на детаље.

Да будемо жељни злата

ГЛАС: Србију поткрај љета очекује наступ на Свјетском првенству. Какве су реалне амбиције?

МИЦИЋ: Никада не размишљам далеко унапред, али знам да ће тим бити веома јак ако се сви одазову и биће част бити део такве екипе. Треба да будемо здрави и спремни, а квалитет поседујемо јер сви долазимо из врхунских сезона. Ипак, све ће зависити како ћемо реаговати једни на друге и уз Салета смо целина која може до великих циљева. Треба да будемо жељни злата, али морамо знати да се носимо са тим очекивањима. Увек нас је красило то што смо играли као тим и его, ако га је било, спутали смо због успеха репрезентације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана