Ukrajina pregazila Srbiju: Pet komada u mreži “Orlova”

B92
Ukrajina pregazila Srbiju: Pet komada u mreži “Orlova”

Fudbaleri Srbije deklasirani su u svojoj drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na domaćem terenu, doslovno, ih je pregazila Ukrajina rezultatom 5:0.

Srbija je prvi susret odigrala protiv Portugala u martu ove godine, kada je susret završen bez pobjednika, 1:1.

Sa druge strane, Ukrajini je ovo bila treća utakmica. Nakon remija sa Portugalom i pobjede nad Luksemburgom zadržali su prvu poziciju u grupi.

Već od početka utakmice je Ukrajina djelovala nadmoćno, želeli su brzo da postignu pogodak i da svoju prednost samo održavaju.

Mladen Krstajić je postavkom 3-5-2 pokušao da iznenadi Andreja Ševčenka, želio je da njegovi izabranici budu ofanzivniji, a nije previše mario za odbranu svog gola, pa su to domaći fudbaleri iskoristili.

U 26. minutu utakmice Cigankov se odlično snašao u kaznenom prostoru Srbije i šutirao ispod noge Spajića za prednost Ukrajinaca od 1:0.

Samo dva minuta kasnije isti igrač donosi prednost od 2:0. Srbija se još uvijek nije oporavila od šoka nakon primljenog prvog gola kada ih je Cigankov kaznio sa ivice šesnaesterca poslavši loptu u gornji lijevi ugao, što nikako nije mogao da dohvati Marko Dmitrović.

Fudbaleri Srbije griješili su u primopredaji lopte, tako su i otvarali kontra napade Ukrajini, koja je svoje akcije uglavnom tako i gradila.

Aleksandar Prijović je propustio dvije solidne prilike za Srbiju u prvom poluvremenu i to je maltene bilo sve što smo mogli da vidimo od izabranika Mladena Krstajića.

Drugo poluvreme maltene nije ni počelo kada je Konopljanka zatresao mrežu. Jevhen je dobio loptu na lijevom boku, krenuo je ka golu Srbije, Maksimović je zakasnio da izađe u blok i on je bez većih problema postigao treći gol za svoju reprezentaciju.

Poslije možda deset minuta fudbala, Jaremčuk je reprezentaciji Srbije opalio i četvrti šamar, kada je poslije jedne gužve dobio loptu u šesnaestercu i poslao loptu u donji desni ugao golmana Dmitrovića za velikih 4:0.

Ništa se na terenu nije mijenjalo, Ukrajina je dominirala i dominirala, a Srbija je djelovala potpuno nemoćno. U 76. minutu utakmice Jevhen Konopljanka postiže i peti gol Ukrajine.

Ponovo je domaći tim došao do polukontre, pa je težište igre prebačeno na lijevi bok gdje se nalazio ovaj krilni fudbaler, koji je bez većih problema savladao Dmitrovića i potpuno nokautirao izabranike Mladena Krstajića.

Konačno je Srbija došla do prilike, kada je u 89. minutu Tadić koji se lavovski borio da dođe do jedne izgubljene lopte, uspješno centrirao pronašavši Aleksandra Mitrovića, koji je glavom tukao ka golu Ukrajine, ali je ta lopta otišla preko prečke.

Međutim, to je bilo sve, pa Srbija nije uspjela da dođe čak ni do utješnog pogotka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana