Ухапшен Огњен Врањеш

klix.ba
Ухапшен Огњен Врањеш

Нема краја агонији бившег репрезентативца Босне и Херцеговине Огњена Врањеша. Андерлехтов штопер је у понедјељак ухапшен на аеродрому у Шарлероију будући да није имао важећу дозволу боравка. Као избјеглица без папира, он је провео ноћ у затвореном центру у Стеокерзеју.

Врањеш је прошлог четвртка путовао у Бањалуку како би провео викенд с породицом и пријатељима, далеко од брига које има у Андерлцхту.

Међутим, на повратку у Шарлерои, бх. играч је доживио неугодно изненађење. На контроли пасоша у Белгији је установљено како му је боравишна дозвола истекла. Полицајци су га од тада третирали као илегалног у држави и забранили му улазак на териториј Белгије.

“Заустављена особа је тврдила да је играч Андерлехта, али није могла пружити нити један доказ за то”, написао је одговорни службеник у записник.

Будући да БиХ не припада Европској унији, Врањеш је морао имати уз себе валидну визу или документ о дозволи боравка. Врањеш има такву дозволу боравка на темељу уговора о раду с Андерлецтом, али је прошлог мјесеца она обустављена.

Полиција у Шарлероију је потписала изјаву како ће га према процедури послати назад у БиХ, али како ту ноћ није било летова за Бањалуку пребачен је у Стенокерзел, близу аеродрома. Тамо је провео ноћ у затвореном центру Сарисоле.

Већ ујутро полиција је добила потребне папире за пуштање Врањеша па су му омогућили приступ територији Белгије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана