УЕФА размишља да уведе још једно такмичење поред ЛШ и ЛЕ

Агенције
УЕФА размишља да уведе још једно такмичење поред ЛШ и ЛЕ

Александар Чеферин, предсједник Међународне фудбалске уније, рекао је да УЕФА планира реформе и да размишљају о три европска клупска такмичења.

Поред Лиге шампиона и Лиге Европе, требало би да постоји још једно такмичење.

“Планирамо реформе. То је највећи изазов за нас у ближој будућности. Морамо да пронађемо неку врсту равнотеже јер велики желе да играју само између себе, а малима остаје да сањају снове и кроз квалифиакције дођу до елите. Колико год да разговарам са људима из тих великих, њихови ставови се не мијењају. Они очигледно не разумију да се ради о развоју фудбала. Јасно им је и да дио новца морају да препусте малима. Ипак, мало је вјероватно да ће се вратити нека романтична времена и неки успавани великани. Одлагање и успоравање еволуције игре је највише што УЕФА у овом моменту може да уради. Разлика између малих и великих све је већа. А кад је већ тако, хајде да покушамо да је успоримо”, рекао је Чеферин.

Предсједник УЕФА истакао је да се још увијек налазе у почетној фази и размишљају да ли је боље да имају 64 клуба у Лиги Европе, или 32 у ЛЕ и још толико у неком другом такмичењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана