Тотенхем остао у игри, Борусија прошла

Танјуг
Тотенхем остао у игри, Борусија прошла

Фудбалери Тотенхема савладали су Интер резултатом 1:0 у једном од дербија петог кола Лиге шампиона и тако остали у игри за пласман у нокаут фазу.

Јунак тријумфа изабраника Маурисија Покетина био је Кристијан Ериксен, који је постигао једини гол пред преко 57.000 навијача на “Вемблију” на асистенцију Делеа Алија.

Захваљујући тој побједи, Тотенхем се изједначио по броју бодова са 'Неразурима' у групи Б, а пошто су оба тима остварила по тријумф у међусобним сусретима, све ће зависити од посљедњег кола. Тада Тотенхем гостује Барселони, док Интер дочекује ПСВ Ајнсховен.

У другој утакмици те групе, каталонски клуб је практично рутински славио на “Филипс стадиону” головима Лионела Месија и Ђерара Пикеа у 61. и 70. минуту. Пораз свог тима, који послије тог пораза нема шансу да презими у Европи ублажио је Лук де Јонг у 82. минуту.

Барселона је, иначе, већ послије четири кола обезбједила пласман у осмину финала елитног такмичења.

Борусија из Дортмунда и Клуб Бриж су у оквиру групе А играли без голова, а на тај начин је њемачки тим прошао у нокаут фазу.

Атлетико је послије тријумфа над Монаком са 2:0 први на табели са 12 бодова, два више од Дортмунда, док је Бриж на трећем мјесту са пет бодова, чиме је обезбједио мјесто у Лиги Европе.

Порто је славио са 3:1 против Шалкеа на свом “Драгау” и тако изборио прво мјесто у групи Д. Сви голови на тој утакмици виђени су у другом полувремену, када су стријелци за побједнички тим били Едер Милитао, Жезус Корона и Муса Марега, док је једини гол за госте постигао Набил Бенталеб из пенала.

Послије таквог расплета, шампион Португала на челу табеле има 13 бодова, пет више од тима из Гелзенкирхена, трећи је Галатасарај са четири, а посљедња Локомотива са три. У тој групи је једина непознаница да ли ће истанбулски клуб или Московљани ићи у нокаут фазу Лиге Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана