Тобџије” први финалисти Лиге Европе

B92
Тобџије” први финалисти Лиге Европе

Фудбалери Арсенала пласирали су се у финале овогодишњ Лиге Европе пошто су и у реванш мечу полуфинала били бољи од Валенсије (4:2).

“Тобџије” су порви меч у Лондону добиле са 3:1, коначно, било су бољи и ефикаснијни тим и на Местаљи па ће први пут играти за пехар у овом такмичењу.

Одличне партије приказали су стријелци за лондонски клуб, Пјер-Ајмерик Обамејанг, који је постигао хет-трик, као и Александер Лаказет који је осим гола у 50. минуту асистирао код првог гола Енглеза.

Утакмица је добро почела за Валенсију. Брза комбинација домаћина у 11. минуту резултирала је поготком. Све је кренуло по лијевој страни, Родриго је упослио Кевина Гамеира који је правовремено утрчао и послао лопту у мрежу лондонског клуба.

Радост Шпанаца није дуго трајала. Свега шест минута касније Арсенал је стигао до изједначења.

Александер Лаказет је између тројице играча домаће екипе главом спустио лопту, на њу је натрчао Пјер-Ајмерик Обамејанг и прецизним ударцем са 18 метара послао је у мрежу Валенсије.

За Валенсију је све било још горе у 50. минуту. Обамејанг је одузео лопту на противничкој половини, потом је Тореира успио да се ослободи чувара и прослиједио је Лаказету који са десетак метара ударцем из окрета није могао да промаши - 1:2.

Није ни та предност Арсенала потрајала дуго јер је у 58. минуту Кевин Гамеиро постигао свој други погодак на сусрету.

Био је то добар напад Валенсије који је кренуо из средине, потом је Родриго са десне стране убацио лопту пред гол, а Гамеиро из одбитка погодио за изједначење.

Већ у тим моментима, Валенсија је имала тежак задатак да постигне три гола, а да не прими ниједан и одбрана “слијепих мишева” није издржала.

Играо се 69. минут када је Ејсли Мејтланд-Најлс одлично прошао по десној страни, центрирао је у петерац гдје се на правом мјесту нашао Обамејанг за свој други гол на утакмици.

Исти играч је у 89. минуту послије сјајне комбинације успио да упише хет-трик прецизним ударцем са пет метара.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана