Тибор Иванишевић, голман Скјерна: Спремни смо за пакао у Веспрему

Душан Репија
Тибор Иванишевић, голман Скјерна: Спремни смо за пакао у Веспрему

Скјерн - Тибор Иванишевић и његов Скјерн оборили су на плећа један од три најбоља клуба у Европи Веспрем (32:25) па имају велике шансе да се пласирају међу осам најбољих екипа Лиге шампиона.

Некадашњи голман Борца м:тел од доласка у Данску брани на изузетно високом нивоу и један је од најзаслужнијих што Скјерн биљежи највеће успјехе у историји клуба. Ипак, признаје да нико од његових саиграча па ни он, нису очекивали да ће седам голова вишка понијети на реванш у Мађарску.

- Ово је највећа победа у историји клуба, све је ишло и боље него што смо замислили. Имали смо план да их претрчимо, што нам је и успело. Не желим да звучим препотентно, али су још добро прошли, с обзиром на то да смо им дозволили да у финишу са девет смање на седам разлике. Без обзира да ли је девет или седам разлике, свесни смо да нас чека пакао и да су они и даље фаворити - рекао је Иванишевић за "Глас Српске".

Далеко од тога да је Скјерн наивна екипа јер у својим редовима има неколико познатих фаца, власника свих могућих трофеја, попут Андерса Егерта, Каспера Сондегарда, Бјартеа Мирхола... Ипак, Мађари су дрим тим који никако да испуни оно што се од њега очекује, да оде до краја у Лиги шампиона.

- Управо због тог још ништа није готово. Два пута су играли финале, имају готово највеће звезде у свом тиму и Љубомира Врањеша на клупи. Стога морамо да играмо као да је 0:0 иначе ће се предност брзо истопити. Биће ношени подршком с трибина, али не плашимо се. Имамо пре тога још једну утакмицу у среду у првенству, тако да још не размишљамо о њима - рекао је рођени Мостарац који је каријеру почео у Вождовцу.

На велику сцену дошао је помало заобилазним путем, с обзиром на то да је послије Црвене звезде, мађарске Орошхазе и Борца, поново отишао у Мађарску наступајући за Ђенђеши.

- Долазак у Данску најлакше је описати Бајагиним стиховима "да л' је то судбина ил' ко зна шта ли је". Они су хтели да појачају конкуренцију и дошао сам као трећи голман, јер су имали два чувара мреже. Убрзо сам добио прилику и искористио је. Све се поклопило у моју корист и исплатио ми се сав рад, све је дошло на своје место и испоставиће се да је одлазак у Скјерн најбоља одлука у каријери - рекао је Иванишевић.

Становник градића у западној Данској биће до јуна, када сели у Вецлар. Добре партије препоручиле су га бундеслигашу чији гол чува Бењамин Бурић, а раније се у дресу овог клуба прославио Небојша Голић.

- Знам шта ме тамо очекује јер је Бундеслига најјаче такмичење у рукомету. Недавно сам рекао да ћу морати да радим као сада, само дупло боље како бих се изборио за место под сунцем. Не плашим се изазова, све сам стекао својим радом и верујем да ћу се доказати на степенику више. Ипак, имамо још незавршеног посла у Данској, јер би било одлично да освојимо још неки трофеј - закључио је Иванишевић.

Рај на земљи

Кроз каријеру је морао да прогута доста тога како би стигао у стабилну и уређену средину.

- Тек када сам дошао у Данску могао сам у потпуности да се фокусирам на рукомет. Где год раније да сам играо било је трзавица, а онда сам одједном дошао у средину где све функционише. Три месеца сам долазио себи, не верујући да све иде онако како би требало. Данци су једноставно далеко испред нас и то се осети на сваком кораку - рекао је Иванишевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана