Славиша Јокановић и Александар Митровић пишу историју: Фулам на “Вемблију” послије 43 године

Агенције
Славиша Јокановић и Александар Митровић пишу историју: Фулам на “Вемблију” послије 43 године

Лондон - Славиша Јокановић и Александар Митровић изборили су са Фуламом финале доигравања за пласман у Премијер лигу, јер је у реванш мечу савладао Дерби са 2:0 и надокнадио 0:1 из прве утакмице.

Тако ће екипа са “Крејвен котиџа” истрчати на “Вембли” први пут послије 43 године, јер су 1975. године изгубили финале ФА купа од Вест Хема. Фулам од тада није играо ниједно финале иако је дуги низ година био члан Премијер лиге и враћао се у њу кроз тријумфе у Чемпионшипу. Сада су са српским стручњаком на клупи близу повратка у елиту.

- Дуго нисмо били на “Вемблију”. Ово је за нас невероватна ствар. Сјајно је и што смо током ове сезоне срушили многе рекорде. Сада цела сезона зависи од једног меча. Знамо колико је важно што смо дошли до финала, али још је важније да ту покажемо снагу и умеће и победимо. Сада морамо да средимо мисли, да одморимо тела и да почнемо да се припремамо за меч који нас чека за десет дана. Морамо да будемо спремни - нагласио је Јокановић.

Иако су голове постигли седамнаестогодишњи Рајан Сесењон и Денис Одоји, Митровић је проглашен за играча утакмице. Снажни центарфор добио је скоро све дуеле са дефанзивцима Дербија, а да је имао мало више среће постигао би бар један гол.

- Због овога сам дошао. Невероватан је осећај. Заслужујемо да се пласирамо у Премијер лигу зато што играмо изузетно добар фудбал. Веома сам срећан и поносан на целу екипу - казао је Митровић, који је процвјетао од доласка на позајмицу из Њукасла.

Он је похвалио Сесењонову игру, јер је осим гола и асистирао Одоију.

- Читам шта се све о њему пише, многи велики клубови га траже, али је са обе ноге на земљи. Показао је да ће бити велики играч - рекао је Митровић.

Улам је синоћ сазнао ривала у финалу, а снаге су одмјерили Астон Вила и Мидлзбро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана