Сет довољан за прво мјесто Ђоковића у групи

Глас Српске
Сет довољан за прво мјесто Ђоковића у групи

Лондон - Најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу у вечерашњем дуелу против Марина Чилића (21 час) потребан је један сет да би са прве позиције у групи отишао у полуфинале завршног мастерса у Лондону.

Након што је Џон Изнер освојио сет против хрватског тенисера и математички је постало јасно да је Новак изборио пласман у завршницу, али ће он свакако јуришати на побједу, јер сваки тријумф у групи доноси додатних 200 бодова.

- Без обзира на то што сам већ обезбедио пролазак у наредну рунду, у мојој игри неће бити опуштања и наравно да желим до победе. Сваки тријумф доноси доста бодова и нисам лежеран иако сам већ у полуфиналу - рекао је Ђоковић.

Чилић је прије двије седмице у Паризу добро ознојио Ђоковића, који је тријумфовао у три сета након више од два сата игре (4:6, 6:2, 6:3). Ипак, Хрват ће морати да побиједи вечерас уколико жели да први пут у каријери прође групну фазу посљедњег турнира у сезони.

- Прије неколико седмица у Паризу одиграли смо добар меч. Новак је одличан, тако да морам да задржим висок ниво игре. Сервис ће бити кључан и свакако да очекујем велику борбу - поручио је Чилић.

Међутим, довољно је погледати међусобни скор, у којем Новак води са 16:2, да би постало јасно ко је фаворит у мечу “Густаво Куертен” групе. Посљедње коло даће и одговор ко ће се српском тенисеру придружити у полуфиналу, јер још сви имају шансу. Александар Зверев је тренутно у најбољој позицији пошто има скор од побједе и пораза уз сет количник 2:2, док ће за противника у трећем колу данас (15 часова) имати Џона Изнера који има “најтање” изгледе. Американац је изгубио оба меча у Лондону и у њима је узео тек сет (1:4), али би му тријумф у два сета против Зверева, и побједа Ђоковића над Чилићем на исти начин, донијели скок на другу позицију и наставак такмичења.

Тенис у добрим рукама

Мечеви у Лондону су показали да играчи који су загазили у четврту деценију и даље воде главну ријеч када су највећи турнири у питању. Међутим, Ђоковић сматра да у новој генерацији тенисера има много квалитета.

- Имате играче попут Карена Хачанова, Борне Ћорића, Стефаноса Циципаса, тако да је тенис у добрим рукама. Александар Зверев је очигледно лидер следеће генерације тенисера. Он се доказао као врхунски играч. Ми старији и даље вредно и паметно радимо и покушавамо да извучемо из нас што више онога што је остало у нама. Колико ће то трајати, не знамо - рекао је Ђоковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана