Салах бацио Рому на колена

B92
Салах бацио Рому на колена

Фудбалери Ливерпула побједили су Рому 5:2 (2:0) у првом мечу полуфинала Лиге шампиона.

"Редси" су имали скоро оверену карту за финале јер су водили 5:0 на 20 минута прије краја, али су упропастили фантастично вече у року од пет минута.

Тим Јиргена Клопа је просто прегазио ривала у првих 70 минута игре, али је прерано попустио притсак и дозволио Италијанима да у финишу изборе резултат који Барселони није био довољан за тријумф четвртфиналу такмичења.

"Редсе" је на корак од финала елитног такмичења довео Мохамед Салах са по два гола и асистенције, међутим, домаћин је у финишу поклонио Римљанима наду пред реванш.

Египћанин је одиграо најбољи меч у већ спектакуларној сезони и већ у првом полувремену са два гола разбио "Вучицу".

Римљани су се депримирали након тога и одиграли очајно у другом полувремену, у којем Салах са двије асистенције, за Садија Манеа и Роберта Фирмина нокаутира Рому.

Двадесетак минута прије краја Фирмино постиже други гол за импресивних 5:0, али енглески великан успијева да у року од пет минута упропасти све.

Клоп прерано изводи из игре Салаха и то је скупо коштало Ливерпул. Десетак минута прије краја Един Џеко користи сјајну асистенцију Наинголана, бежи Ловрену и успијева да превари Алисона за 5:1.

Само пет минута касније Рома се потпуно вратила у живот. После шута Наинголана лопта је погодила у руку Милнера у казненом простору Ливерпула.

Резервиста Дијего Пероти није подлегао притиску, вара Алисона са бијеле тачке и смањује на 5:2. Подсетимо, Рома је у четвртфиналу ЛШ изгубила у Барселони 4:1, али је на Олимпику побједила 3:0 и стигла до наредне рунде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана